Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227874

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Morsum Magnificat toetst haar woononderzoek aan de nieuwe huurwet.
31 januari 2020
Worden minister Diependaele en de commissieleden Wonen ooit nog wakker?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.444.100
Aalter 31 januari 2020. 

Download de nieuwste flyer " TE HUUR, gehuurd en bedrogen ".

Het is hoogtijd een nieuwe actiegroep op te richten :
Het Huurdersfront, 
WIE DOET MEE?

Al meteen bedrogen.

De nieuwe huurwet is sinds 1 januari 2020 in voege en wij -o.a. Morsum Magnificat- hebben al prijs, we werden bij de afsluiting van een huurcontract via een vastgoedmakelaar te Evergem waartegen een klacht loopt bij het BIV, bedrogen. Dat contract werd voor rekening van een welstellende "flying" dokter uit Aalter afgesloten. Na de intrek komen verschillende verborgen gebreken in de woning te voorschijn. Meer in Morsum Magnificat dat na de komende zitting van 4 februari 2020 bij de Vrederechter te Deinze zal verschijnen. Aangezien de verhuurder een publiek persoon is die zich via zijn activiteit uitgebreid op het internet toont, zal de dokter overeenkomstig de privacywet niet als een privé persoon op diens privacy kunnen beroepen. De dokter heeft tevens een gesofistikeerde bewakingscamera op het verhuurde gericht waarvoor stappen werden ondernomen.

Wanneer je : 

- Dertien jaar ervaring hebt in de zoektocht naar een conforme en betaalbare woning in een gebied dat zich uitstrekt van Limburg tot "bachten de kupe" -West Vlaanderen-. in dat kader :
- 13 keer diende te verhuizen.
- 283 panden bekeken hebt.
- Vijf uithuiszettingen hebt moeten ondergaan.
- Sinds 2009, dus 11 jaar, ingeschreven bent op de lijst voor een sociale woning.
- Een woning huurde van een Arbeidsrechter die 44 strafpunten van Wonen Vlaanderen kreeg toegemeten.
- Vijf rechtszaken tegen verhuurders bij de Vrederechter of in beroep zonder advocaat hebt gewonnen.
- Diverse OCMW's in zaken bij de arbeidsrechtbank ongelijk kregen.
Opsomming niet limitatief.
Dan ben je ongewild een berucht ervaringsdeskundige geworden, een stempel die je nooit meer los laat.

Onderzoek gaat verder.

Wij stellen vast dat het voor kandidaat huurders om een conform en betaalbaar huurpand te vinden, de nieuwe huurwet ten spijt, mede door de ministers Homans en Diependaele -N-VA-, van kwaad naar erger is gegaan. Aangezien uit ons onderzoek -niet betaald door de Vlaamse -p- overheid- blijkt dat de te huur aangeboden panden niet voldoen aan artikel 12 § 1 van de nieuwe huurwet en artikel 5 van de Vlaamse Wooncode -dus geen conformiteitsattest hebben- , zijn alle huurcontracten die na 1 januari 2020 worden afgesloten de facto, nietig. Volgens artikel 13, 4° stelt de Vlaamse Regering de gebreken vast -Wooninspectie- en kan regels opstellen -die er al zijn, red- voor het herstellen van de gebreken. 

Werk voor de Vrederechters.

In artikel 12 § 2 van de nieuwe huurwet is voorzien dat een huurovereenkomst die wordt afgesloten voor een goed dat niet voldoet aan de vereisten vermeld in paragraaf 1, tweede lid, nietig is! De nietigheid moet door de rechter worden vastgesteld, er staat nog veel werk voor de rechters te wachten. Wij doen op 4 februari 2020 al een eerste test bij de Vrederechter van Deinze.

Verhuurders blijven maar al te vaak buiten schot.

Artikel 20 § 1 van de Vlaamse Wooncode voorziet dat, wanneer de woning niet voldoet aan artikel 5 -als hoofdverblijfplaats-,  de verhuurder wordt gestraft met een geldboete van vijftig tot vierhonderd frank. Uit onze ervaringen weten we dat in de rechtszaken die door ons werden ingespannen tegen verhuurders wegens niet conform -na controle Wonen Vlaanderen- en juridisch werden afgehandeld, geen enkele Vrederechter of rechter in Eerste Aanleg aan de verhuurders, ooit een geldboete heeft opgelegd! Justitie is dus gedeeltelijk blind. Het is alleen wanneer de Wooninspectie inspecties uitvoert dat er een strafrechtelijk gevolg "kan" komen, maar dan moeten de Parketten wel meewillen! We begrijpen ook niet waarom er binnen Wonen Vlaanderen, wooncontroleurs zonder bevoegdheid van OGP -Officier Gerechtelijke Politie en hulpje van de Procureur- en wooninspecteurs bestaan -OGP-. Waarom zijn er binnen de Vlaamse Regering twee afzonderlijke diensten die hetzelfde doel nastreven?

Meer volgt in een MM artikel, we zijn de gazet niet.    

Artikel n°: 12-19-7553
Geplaatst: 9:41 31/01/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 31 januari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.