Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6022725
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
18 januari 2020
Eeuwig waarnemend Burgemeester Patric Hoste zou blind zijn voor bezorgde Aaltenaren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.407.500
Aalter 18 januari 2020. 

-- Update 1
Reactie van de wnd burgemeester.

" De verkeersregeling aan het bewuste kruispunt is ingevoerd bij de start van de werken aan en in het centrum. Voorheen was dit jarenlang een kruispunt, in de huidige vorm, met een voorrang van rechts regeling. Na vele opmerkingen van weggebruikers en ook omwonenden, is besloten bij het opstarten van de werken én nieuw circulatieplan in het centrum, deze wijziging op te starten. De keuze van de huidige regeling is er niet zomaar gekomen en heeft na een paar jaar aangetoond dat dit duidelijk voordelen heeft, ondanks de beperkte ruimte en zichtbaarheid. Wat gebeurd is met de fietser is inderdaad gelukkig zonder grote gevolgen voor de persoon in kwestie. Laat me toe op te merken dat ook een zwakke weggebruiker, zij het voetganger of fietser, ook de wegcode dient te respecteren. Dit zijn afspraken die we met zijn allen dienen te maken over hoe we het openbaar domein of straat gebruiken zonder dat we mekaar daar bij “hinderen” of uiteraard erger ". Patrick Hoste wnd burgemeester.

NVDR.
We hebben ook getracht om een reactie van de oppositiepartijen uit Aalter los te weken, maar zij reageerden niet. Uit ons beeldmateriaal is duidelijk dat de fietser met diens elektrische fiets wiens gezicht, zoals bij gure motards met een sjaal was bedekt, het kruispunt snel naderde, de Mercedes moet gezien hebben, maar niet stopte, hier dus grandioos in de fout was. We hebben eerder al aangekaart dat de verkeerssituatie voor fietsers in Aalter qua voorrang alles behalve uniform, maar verschillend is geregeld.

-- einde update 1 20:38 20/01/2020   

MM_291_04_Fietser_Aalter.pdf

Er is door de bewoners van Aalter al veel geklaagd over de verkeerssituatie in het centrum van Aalter, meer bepaald het kruispunt van de Stationsstraat, de Kouter en de Weibroekstraat, waarvan deze laatste straten voorrang hebben op de Stationsstraat waar meer verkeer is dan de twee andere straten. Bovendien is de oversteek van de Kouter naar de Weibroekstraat niet recht, er zijn daar twee korte bochten, een zeer onlogische en bovendien gevaarlijke situatie.

Artikel 67.3 van de verkeerswet van 1 december 1975  het verkeersbord B5 betekent "stoppen en voorrang geven ", de -snel-fietser heeft dit bord genegeerd.

Studie.

Inwoners van Aalter, onder meer uit de betrokken straten hebben de -eeuwig- waarnemende burgemeester Patrick Hoste bij herhaling voor deze onlogische verkeerssituatie gewaarschuwd, maar Hoste zou naar een studie verwijzen die daarover door een extern studiebureau zou zijn uitgevoerd. Morsum Magnificat heeft Patrick Hoste over het ongeval van deze middag geïnterpelleerd, maar aangezien wij niet tot de klassieke pers behoren die de hielen van de politiek likt, moeten we wellicht geen reactie verwachten.

De fietser heeft zoals na de crash blijkt, geen letsels aan de aanrijding overgehouden, misschien zal zich dat later nog manifesteren.

Geluk.

De fietser zich verplaatsend met een elektrische fiets, een veertiger maakte een buiteling over de motorkap, maar krabbelde nog voor de bestuurder en zijn passagier uitstapten, al recht. De fietser reed vrij snel en moet recht voor hem de auto gezien hebben, ondanks het verkeersbord B5 minderde de fietser geen vaart en nam zonder te stoppen het kruispunt. De automobilist die voorrang had stak voorzichtig het kruispunt over, maar stopte ook niet, wellicht keek de bestuurder, een zestiger eerst naar rechts en zag dan de aankomende fietser niet. Hoe dan ook had dit fataal kunnen aflopen, de fietser heeft veel geluk gehad, hij had zijn nek kunnen breken.   

Artikel n°: 12-19-7547
Geplaatst: 20:18 18/01/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 24 januari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.