Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227662

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Commissie Wonen: Minster Diependaele staat niet met twee voeten op de grond.
17 januari 2020
De gunstige evolutie  van huurwoningen bestaat alleen in de dromen van minister.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.399.800
Brussel 17 januari 2020. 

De vorige minister Homans, heeft er, zelfs met de hulp van vier universiteiten -UAntwerpen, UGent, KULeuven en ULB- en miljoenen belastinggeld, niets van gebakken ten voordele van een gunstige evolutie van de huurmarkt, erger nog, de sociale huurders en zij die recht hadden / hebben op een huursubsidie, zien hun huursubsidie ontnomen. De nieuwe huurwet is voor de verhuurders geschreven, één voorbeeld daarvan is de drie maanden huurwaarborg i.p.v. twee maanden zoals voorheen. Het verplichte conformiteitsattest waaruit blijkt dat het te huur aangeboden pand aan de wettelijke normen voldoet, is slechts in enkele tientallen gemeenten in voege en dan nog gefaseerd. Dat wil zeggen dat huurcontracten die per 1 januari 2020 worden afgesloten en niet voldoen aan artikel 12 § 1 van die nieuwe huurwet, nietig zijn! Verhuurders kunnen dus rustig hun gang blijven gaan en verhuren zonder dat het pand aan de wettelijke voorschriften voldoet.

Minister Diependaele.

We hadden tijdens de Commissie Wonen van 16 januari 2020 tijdens een pauze, in de wandelgang van het Vlaams Parlement de kans om de minister diets te maken dat "het volk" de situatie grondig beu is en wij ons afvragen hoe lang dat volk dat juk nog zal blijven dragen vooraleer er echt, naar voorbeeld van Hong Kong, een opstand komt. De minister is van oordeel dat de situatie van de Vlaamse woonmarkt verbetert, maar de minister luistert niet omdat de Vlaamse Overheid voortgaat op wat het Steunpunt Wonen met veel belastinggeld onderzoekt en blijft herhalen wat allemaal al geweten is, meer dan één miljoen woningen die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften van onder meer artikel 12 § 1 van de huurwet en die wettelijk dus niet verhuurd kunnen worden. 

Commissie Wonen 16 januari 2020 om 10:04u. niet de helft van de Volksvertegenwoordigers waren aanwezig. 

Commissie Wonen.

Over de agenda en het verloop van de Commissie Wonen van donderdag 16 januari 2020 om 10u. in de zaal Antoon Van Dyck, gaan we geen verslag brengen, dat is de taak van de verslaggevers zelf, via de website van het Vlaams Parlement kunnen de debatten via deze link gevolgd worden : 
 Wie om tien uur aanwezig is, zal vaststellen dat bitter weinig Volksvertegenwoordigers op tijd op post zijn. 

Artikel n°: 12-19-7546
Geplaatst: 16:57 17/01/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 17 januari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.