Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5917168
Laatste artikelen
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
Jef Vermassen laat zich ook betalen om de mensenrechten te helpen schenden.
Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
Wonen Vlaanderen moet zich onthouden van uitspraken over conformiteit elektriciteit.
VOKA’s Dag van de Ondernemer op de rechtbank-MM-290-02
06 december 2019
Vier workshops maakten ondernemers wegwijs in facturatie en  inning ervan.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.275.500
Leuven 05 december 2019. 

MM_290_02_Voka.pdf
Verbeterd artikel aangaande de vier advocaten De Rieck, Deckers, Zonderman en Annelies Vervaeke die geen van allen aan Lovius verbonden zijn, een vergissing die voorkomt op de flyer en de deelnemerslijst van VOKA voor die avond. Met dank aan de bron die het aan deze redactie heeft gemeld.

-- Update 2
Uitbreiding.
De afwerking van het artikel zal nog meer vertraging oplopen wegens uitbreiding ervan, we zijn de gazet niet. We besteden in dit kader ook nog aandacht aan de schandalige toestanden met de inning van schulden door gerechtsdeurwaarders. Aangezien tijdens de workshops de naam MyTrusto is gevallen, komen we op die zaak na tien jaar ook nog terug. Gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout is in 2009 in aanvaring gekomen met de Nationale Kamer, die affaire heeft Morsum Magnificat als eerste bracht, Trends is gevolgd. Dit geding heeft de reputatie van Patrick Van Buggenhout op zijn zachtst gezegd geen goed gedaan, dat was ook de reden van het ontstaan van MyTrusto. Ook De Tijd heeft daarover een uitgebreid artikel gebracht.   
-- einde update 2 14:03 7/12/2019

-- Update 1
Ook Unizo.
Het werd in de Workshop al vernoemd dat ook Unizo met de nieuwe aankomende wijzigingen in het bewijs- en inningsrecht doende is.
-- einde update 1 
20:35 6/12/2019

Zoals aangekondigd op 28 oktober 2019, hield VOKA vandaag in de gebouwen van het Vredegerecht aan de Vaartstraat 24 te Leuven “De dag van de onderneming op de rechtbank”. Vorig jaar werd het evenement nog in het Justitiepaleis zelf georganiseerd, dit jaar werd dus voor het Vredegerecht geopteerd. De belangstelling was dit jaar eerder kleiner dan vorig jaar.

Vaartstraat,24 te 3000 Leuven 

Intro.
Dit jaar was de stafhouder niet aanwezig, maar advocaat Johan Mommens  behandelde in een half uur, vijf overzichten over het preventief, het in der minne aanpakken met verder het gerechtelijke luik, de invordering en het beslag en dat allemaal in minder dan een half uur.   

Vier Workshops.
Twee workshops 1 en 3 werden gehouden in de cafetaria op de 3e verdieping, in feite op de geïsoleerde en netjes afgewerkte zolder tussen de dakspanten onder het dak, twee andere 2 en 4 in de zittingzaal op de 2e verdieping. De onderwerpen waren :
- Het opstellen van de factuurvoorwaarden -preventief-.
- Correcte schuldenregeling.
- Als klanten niet betalen.
- Wat te doen na het bekomen van een vonnis.

Rechters en advocaten.
De werkengroepen werden geleid door actieve of op rust gestelde Rechters zoals ere Vrederechter Guido Gutschoven, Patricia Cools voorzitter arbeidsrechtbank Leuven en Henri Haex de voorzitter van de ondernemingsrechtbank te Leuven voerden het woord in respectievelijk Workshop 1, 2 en 3.   
Omdat het onmogelijk is zich in vieren te verdelen hebben we slechts workshop 1 en 2 bijgewoond.

Vragen stellen.
Er werd bij VOKA wel op voorhand gepolst naar de vragen aan de sprekers, maar ter plekke was er ruim de kans om bijkomende vragen te stellen, zelfs ondernemers kregen de kans om hun problemen voor te leggen, vooral om betaling van hun vaak kleine facturen te bekomen. Dat een ondernemer zomaar gerichte vragen aan een Rechter kan stellen, is wel uitzonderlijk, dat moet gezegd. 

Meer en foto's volgen, we zijn de gazet niet en worden ook nergens financieel gesteund.

Artikel n°: 11-19-7519
Geplaatst: 23:15 5/12/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 09 december 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.