Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5838421
Laatste artikelen
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Europol: Arrestatie van 12 vermeende leden van 'Ndrangheta.
MIVB start nieuwe campagne in strijd tegen zwartrijden.
30 november 2019
Reizigers die vervoersbewijs valideren belonen met een gastronomisch ritje. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.253.100
Brussel, 30 november 2019.

Via haar nieuwe campagne tegen zwartrijden wil MIVB haar reizigers eraan herinneren dat het verplicht is het vervoerbewijs te valideren en diegenen die correct valideren bedanken met tickets voor een culinair en gastronomisch ritje in de «Tram Experience». Dat is de dubbele boodschap die de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij via haar nieuwe campagne tegen zwartrijden wil laten doorstromen.

Fikse boetes.

Zopas gaf de MIVB de aftrap voor de campagne, welke nog loopt tot 18 december. De vervoersmaatschappij wil zo de reizigers eraan herinneren dat ze in het bezit moeten zijn van een geldig vervoerbewijs, en dit ook moeten valideren als ze tram, bus of metro van de MIVB nemen. Tenminste als ze geen risico willen lopen op een boete. De nieuwe campagne baseert zich deels op een affichecampagne en de slogan «Geen zin om te betalen voor je rit? Wacht tot je de prijzen van onze boetes ziet», die herinnert aan het bedrag van de boetes waar zwartrijders zich aan blootstellen. Boetes die schommelen tussen 107 euro voor een eerste inbreuk tot 480 euro als de persoon reist met een vervalst ticket of met een abonnement van iemand anders.

Valideer en win!

MIVB zou MIVB niet zijn als ze niet ook een positieve boodschap de wereld zou insturen en iedereen bedanken die zijn/haar ticket betaalt en juist valideert. Dat is de insteek van de activeringscampagne, die de MIVB-klanten de mogelijkheid biedt tickets voor een gastronomisch diner te winnen aan boord van de "Tram Experience", toch als ze valideerden voor hun ritje. Er zijn 5 x 2 plaatsen te winnen. Teasing- boodschappen worden de wereld ingestuurd via social media, digitale valva, newsletters van de MIVB, de Metrokrant, de website en in verschillende metrostations om mensen aan te zetten deel te nemen aan de wedstrijd “BIEP BIEP hoera”. Een ludieke actie die niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Waarom een ticket valideren?

Controleurs van de MIVB checkten in 2018 niet minder dan 1,2 miljoen vervoerbewijzen op het hele net en stelden maar liefst 61.957 processen-verbaal op. De graad zichtbaar zwartrijden -met andere woorden de verhouding tussen het aantal opgestelde processen-verbaal en het aantal gecontroleerde reizigers tijdens het afgelopen jaar- bereikt 5,27%. Dit betekent gemiste inkomsten voor de MIVB, terwijl deze zouden kunnen worden geďnvesteerd in de ontwikkeling van het openbaarvervoersnet, met een betere mobiliteit voor iedereen als resultaat.

Vorm van respect.

Reizen met een geldig vervoerbewijs betekent niet alleen boetes vermijden, maar dat doe je uit solidariteit en eerlijkheid maar ook uit respect voor de andere reizigers die niet zwartrijden. De kostprijs van het openbaar vervoer wordt deels gefinancierd door de gebruikers. Zwartrijders rekenen op de reizigers die netjes betalen om hun verplaatsingen te financieren en dat is uiteraard niet rechtvaardig.

Noden van reizigers leren kennen.

Maar het volstaat niet een vervoerbewijs te kopen, de reiziger moet het ook valideren. Dit eenvoudige gebaar stelt de MIVB in staat beter de noden van haar reizigers te kennen: welke zijn de drukste lijnen, op welk ogenblik, op welk traject. Zo kan ze, in de mate van het mogelijke, het aanbod beter afstemmen op de vraag: frequenties verhogen, grotere voertuigen inzetten of de spitsuren uitbreiden, bijvoorbeeld. Vervoerbewijzen valideren betekent ook dat alle reizigers kunnen genieten van nog performanter openbaar vervoer, aangepast aan hun noden.

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

NVDR.

Morsum Magnificat die veel lof heeft voor de MIVB heeft anderzijds in tegenstelling tot De Lijn op de trams- of bussen van de MIVB nog nooit een controle meegemaakt. Morsum Magnificat was in Brussel -vooral Brussel Noord- al een paar keer getuige van het feit dat van vreemd gespuis de ene met een vervoersbewijs de andere door de poortjes loodste. Zijn wij nu altijd de enige die zo'n zaken ziet?   

Artikel n°: 11-19-7513
Geplaatst: 15:08 30/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.