Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6019987
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-Update1
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Europol organiseert Joint Operational Team (JOT) MARE bijeenkomst.
30 november 2019
Delen van expertise cruciaal in strijd tegen criminele netwerken mensensmokkelaars. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.252.900
Den Haag, 30 november 2019.

Om meedogenloze criminelen, die het leven van migranten riskeren voor hun zeer winstgevende criminele activiteiten, efficiŽnt te bestrijden is het delen van expertise en kennis cruciaal. Op 25 en 26 november heeft Europol deskundigen uit EU-lidstaten, derde landen en internationale organisaties ontvangen, die bijeenkwamen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Joint Operational Team (JOT) MARE.

Moderne communicatietechnologieŽn.

De experts concentreerden zich op moderne communicatietechnologieŽn die betrokken zijn bij het faciliteren van illegale migratie, het gebruik van gespecialiseerde forensische onderzoeken en samenwerking met bron- en doorvoerlanden om de criminele netwerken aan te pakken die betrokken zijn bij smokkel van migranten. Tijdens de conferentie presenteerde het Nederlands Forensisch Instituut zijn voorlopige bevindingen over een onderzoek naar een rubberboot die werd gebruikt om 78 illegale migranten in levensbedreigende omstandigheden naar Spanje te smokkelen. De experts deelden de operationele waarde van specialistisch forensisch onderzoek in het onderzoek naar criminele netwerken die kwetsbare migranten in zeer gevaarlijke toestand over zee smokkelen.

Meest meedogenloze criminele netwerken.

Als een winstgevende en wijdverspreide criminele activiteit, heeft migrantensmokkel de meest meedogenloze criminele netwerken aangetrokken die actief zijn in de EU en daarbuiten. In 2019 varieerde de geschatte smokkelprijs van Ä 300 voor een jetski tot Ä 5 000 voor een jacht. Autoriteiten van herkomst-, doorvoer- en bestemmingslanden werken aan versterking van de samenwerking en verstoring van deze zeer levensbedreigende criminele activiteit. De jaarlijkse vergadering van JOT Mare bood een platform om de samenwerking te versterken en te verdiepen door de uitwisseling van beste praktijken en ervaringen in de strijd tegen smokkel van migranten.

Uitdagingen en kansen.

Bijzondere nadruk werd gelegd op de samenwerking met Afrikaanse landen. Het Bureau voor drugs en criminaliteit van de Verenigde Naties - Regionaal kantoor voor West-Afrika benadrukte de uitdagingen en kansen in samenwerking met landen in de regio. Bovendien heeft een delegatie van The ROCK (regionaal operationeel centrum in Khartoem) hun ervaringen gedeeld over acties tegen mensenhandel en mensensmokkel uit de Hoorn van Afrika. Frontex, Eurojust en Interpol concentreerden zich op de huidige stand van zaken en de opzet van operationele samenwerking met landen buiten de EU. Deelnemers werden ook op de hoogte gehouden van de belangrijkste operationele ontwikkelingen in de JOT MARE en Information Clearing House-teams, met lopende initiatieven en toekomstige projecten van Europol's European Migrant Smuggling Centre.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel nį: 11-19-7512
Geplaatst: 15:08 30/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ģ Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.