Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5789396
Laatste artikelen
Morsum Magnificat al twaalf jaar door Bruynseels belaagd en op Nederlands forum gratuit belasterd.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren.
Morsum Magnificat met de dood bedreigd door arbeider van aannemer uit Jabbeke.
Europol: 3 Arrestaties in onderzoek BTW-fraude.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Infrabel / NMBS : Ze leren het nooit, hun net is een puinhoop
23 november 2019
Zelfs bij nieuw werk worden de regels van goed vakmanschap nog niet toegepast.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.232.500
Aalter, 21 november 2019. 

Morsum Magnificat is de gazet niet en heeft haar technische capaciteiten op diverse fronten al heel lang bewezen, zorgde er voor dat al in late tachtiger jaren maar liefst zeven industriėle ingenieurs van het BEE na een onderzoek van het HCT geblameerd werden. Recent hangen we weer in de gordijnen met de onlangs als "super" woordvoerder erkende Thomas Baeken, gewezen VTM journalist nu bij Infrabel waarvan de NMBS een klant is, dus Infrabel bij de NMBS een vinger in de pap moet hebben. Morsum Magnificat spreekt Thomas Baeken dan ook in dat kader aan, we spreken uitgerekend de andere woordvoerders niet aan omdat Baeken de "superman" van de woordvoerders is en Thomas, Morsum Magnificat destijds bij VTM uitnodigde in het kader van de gevaarlijke elektrische netten van de distributienetbeheerders, maar onze verplaatsing was tevergeefs, Thomas Baeken mocht er toen bij VTM, tot zijn frustratie niets mee doen, hij moest van VTM bazen toen naar eigen zeggen, reportages maken over "bottekes"... Onze pronostiek dat Baeken niet lang bij VTM zou blijven is dan ook uitgekomen. 

Ze leren het nooit omdat ze het wellicht zelf niet kennen.

Morsum Magnificat gaat niet uit de biecht van bronnen praten maar komt, met wat we zien, tot de conclusie dat de informatie van bronnen dat de top en zij die bij de NMBS de lakens uitdelen, niet bekwaam zijn, dat is niets nieuws, het is altijd zo geweest en het zal altijd zo blijven. Wat er wegens corruptie en incompetentie verknoeid is, zal nooit meer rechtgezet kunnen worden. In techniek is het zo dat vaak oeroude technieken, niet aan de moderne kunnen worden aangepast, zeker niet in de elektrotechniek, een materie waarmee Morsum Magnificat maar liefst 60 jaar ervaring heeft! 


Een dergelijke infrastructuur moet het vroeg of laat wel begeven. Let op de bevestiging van het bovenste gedeelte van de micrometrische kabelspanner waarvan de bevestiging in het horizontale vlak waarop krachten worden uitgevoerd niet kan scharnieren!!

Enkele voorbeelden.

Recent zien we in het kader van de verbouwingen in het station van Aalter, arbeiders van vreemde origine met een haakse slijptol, zonder handschoenen of andere PBM, een stuk van een M8 draadstang slijpen, het was 's morgens en nog donker en we hadden helaas geen professioneel fototoestel in de aanslag om dat te fotograferen, we hebben het dan nagebootst -zie foto inzet-. Dit is het zoveelste voorbeeld van onveilig werken door aannemers van Infrabel / NMBS die Morsum Magnificat op een perron -publieke plaats- kan fotograferen.

Veiligheid daar spreken ze bij Infrabel veel over, ze zetten het op hun containers "Safety First" duidelijk bla, bla, zoals perswoordvoerders het geleerd hebben en voor hun broodheren om den brode, te pas, maar vooral te onpas, MOETEN verkondigen.

Regels van goed vakmanschap.

Op het perron te Aalter heeft Infrabel / NMBS voor de reizigers tijdelijke metalen schuilhoekjes geplaatst, die metalen delen moeten onder meer vanwege mogelijke inductie door het elektrische net, equipotentieel met de aarde verbonden worden, dat hebben ze gedaan, maar hoe? Primo werd er een VOBst geel/groen kabel gebruikt met een voor dit gebruik, disproportionele sectie -meer dan 100 mm²- een geldverspilling van formaat, in casu was een sectie van 25 mm² voldoende geweest. Secundo werd de verbinding met een "I" profiel steunbalk gerealiseerd op een wijze die strijdig is met de regels van goed vakmanschap, de kabelschoen werd ondersteboven vastgezet wat een zeer flagrante inbreuk op de regels van goed vakmanschap is. Morsum Magnificat levert daarvan nogmaals het formeel bewijs! 

Een kind zal beseffen dat deze manier fout is, maar bij Infrabel / NMBS is dat niet het geval. Dit zijn kleine fouten, maar vele kleintjes maken ook een groot. Deze zware koperen VOBst of VOBs is ook niet bevestigd. 

Artikel n°: 11-19-7507
Geplaatst: 10:52 23/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 23 november 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.