Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5838425
Laatste artikelen
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Europol: Arrestatie van 12 vermeende leden van 'Ndrangheta.
Dentergem huurpand: Burgemeester Degroote waarschuwt wijkagent.
18 november 2019
Burgemeester Koenraad Degroote spant politie voor de kar.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.209.000
Aalter, 18 november 2019. 

Tijdens huurpoging 282 bij een pand aan de Katteknok te Dentergem is het duidelijk dat de elektrische installatie gevaarlijk is, de aanwezige eigenaar ontkende dat. Zoals dat zelfs een goed burger betaamt en zéker een journalist die onderzoek voert naar de staat van de te huur aangeboden panden, werd daarvan onder meer melding gemaakt aan Wonen Vlaanderen en de burgemeester van Dentergem -advocaat Koenraad Degroote-. 

Politie.

Blijkt nu, volgens een betrouwbare bron, dat de burgemeester de wijkagent inschakelde! Enerzijds misschien lovend dat Koenraad Degroote dat initiatief neemt, maar dat is eerder een taak voor de dienst ruimtelijke ordening die de conformiteit van de woning aan de wettelijke voorschriften zou moeten toetsen, we zijn benieuwd wat daarvan het resultaat zal zijn. Het is hier echter nogmaals duidelijk dat burgemeesters maar al te graag hun politie inschakelen, dit nagaan is in eerste instantie de taak van de gemeente, of als zij het niet graag doen, de intergemeentelijke dienst en vervolgens de wooncontroleurs van Wonen Vlaanderen.

Dossier van een huishoudelijke installatie, een exemplaar bij de eigenaar, het andere bij de huurder.

Afschrift bij huurder.

Het zal velen niet bekend zijn, maar volgens de wettelijke voorschriften van het AREI zou een afschrift van het keuringsverslag van de elektrische installatie aan de huurder ter beschikking moeten worden gesteld -foto inzet-. Hier beweerde de verhuurder dat de installatie in orde is, maar kon het bewijs niet leveren, dat ook op onze vraag als kandidaat huurder niet afleverde, erger, we hebben van de verhuurder niets meer gehoord! Nogal wiedes! Wie als kandidaat huurder zo'n rapport opvraagt mag er zeker van zijn dat diens huurkans verkeken is, zij hebben immers genoeg kandidaten en malafide verhuurders wordt geen strobreed in de weg gelegd. 

Artikel n°: 10-19-7501
Geplaatst: 13:20 18/11/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 18 november 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.