Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5915666
Laatste artikelen
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
Jef Vermassen laat zich ook betalen om de mensenrechten te helpen schenden.
Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
Wonen Vlaanderen moet zich onthouden van uitspraken over conformiteit elektriciteit.
MIVB-net zondag 22 september volledig gratis.
19 september 2019
Afsluiting van de week van de mobiliteit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.050.000.
Brussel, 19 september 2019.  

Om het gebruik van de auto te verminderen wordt jaarlijks de week van de mobiliteit georganiseerd, hét festival van de duurzame mobiliteit. Dit jaar loopt de actie van 16 tot 22 september en eindigt traditioneel met een autoloze zondag waaraan verschillende steden en gemeenten meedoen en ook Brussel doet mee.

Gratis vervoer op het MIVB-net

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verbiedt het autoverkeer op zondag 22 september tussen 9.30 en 19 uur. De bussen, trams en metro’s van de MIVB zullen wel rijden en het MIVB-net zal volledig gratis zijn, een mooie gelegenheid dus om Brussel te -her-ontdekken met het openbaar vervoer, maar ook het tramdepot van Elsene dat voor de gelegenheid haar deuren opent voor het grote publiek.

Dienstregeling.

Die dag is de dienstregeling van een zaterdag van toepassing -behalve op lijn 12- en is er versterking voorzien op alle metrolijnen voor een deel van de dag. Het gaat om tien tramlijnen -7, 8, 9, 19, 25, 39, 44, 82, 92 en 93- en op zeven buslijnen -20, 47, 49, 50, 54, 86 en 88-. Er zal een pendelbus rijden tussen parking C en het metrostation Heizel.

Snelheidsbeperking.

Net als de voertuigen die een uitzondering genieten, krijgen de MIVB-bussen een snelheidsbeperking van 30 km/u, wat gevolgen heeft voor de gebruikelijke dienstregelingen. Er wordt zondag veel volk verwacht in de straten van Brussel en om iedereen te laten genieten van het feest wordt gevraagd voorzichtig te zijn bij het naderen van trams en bussen bovengronds en de metro, het geluidssignaal en de gele lijn te respecteren, de reizigers eerst te laten uitstappen alvorens in te stappen,....

Op ontdekking in het tramdepot van Elsene.

Voor de autoloze zondag zwaait de tramremise van Elsene -Renbaanlaan 170-178 in Elsene – bus 71 halte Geo Bernier, trams 7, 8 en 25 halte Buyl- van 10 tot 16 uur de deuren open voor het grote publiek. De bezoekers kunnen er de verschillende activiteiten in de stelplaats ontdekken, kennis maken met de technische en administratieve beroepen die de remise draaiende houden, technische demo’s bijwonen en de maquette in ware grootte van de “Tram New Generation” bewonderen. Die tram zal vanaf de lente 2020 door de straten van Brussel rijden. 

Rekruteringsploeg.

Bezoekers kunnen ook het team van Customer Care ontmoeten, dat onder andere de vragen op sociale media beantwoordt, de rekruteringsploeg en personeel van op het terrein, die de talloze jobmogelijkheden binnen de MIVB zullen voorstellen.

150 jaar tram.

2019 staat in het teken van 150 jaar tram en daarom is ook het Trammuseum aanwezig met een oude tram. Echte fans kunnen zich ter plaatse inschrijven om er een ritje mee te maken.

Bron: MIVB
Bewerking: jvds
 
Artikel n°: 09-19-7467
Geplaatst: 11:38 19/09/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 19 september 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.