Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506881
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
Europol: 29 Arrestaties in Frankrijk en Spanje voor smokkel van immigranten.
18 september 2019
Uit beschermingscentra ontsnapten minderjarigen werden door de criminele groep gesmokkeld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.044.100.
Aalst, 17 september 2019.  

De Spaanse en Franse nationale politie hebben, ondersteund door Europol, een groot polycrimineel netwerk ontmanteld dat betrokken was bij mensensmokkel, mensenhandel en drugshandel.

Vervoer met bussen.

De georganiseerde criminele bende richtte zich ook op niet-begeleide minderjarigen in beschermingscentra in Spanje. Ze zetten de minderjarigen ertoe aan om uit de centra te ontsnappen en gevaarlijke reizen naar West-Europa te maken. De bende gebruikte recruiters uit verschillende landen om zich te richten op migranten uit hun eigen nationale groep -Algerijnse, Malinese, Marokkaanse en Syrische-. De illegale migranten werden vanuit de Spaanse haven van Almería naar Frankrijk vervoerd met bussen van bedrijven uit Frankrijk, Marokko en Spanje. De criminelen gebruikten de bussen ook om hasj, tabak en gejaagde dieren te smokkelen. De goederen en dieren zaten verborgen in gaten in de voertuigen, die speciaal waren gemaakt om hun smokkelactiviteiten te verbergen.

Arrestaties en inbeslagnames.

Het onderzoek begon met de arrestatie van een Spaanse onderdaan in Frankrijk die een bus bestuurde met 22 illegale migranten aan boord, van wie zes minderjarigen. De informatie leidde tot een grootschalig onderzoek in Spanje, dat een crimineel netwerk aan het licht bracht dat naar verluidt werd geleid door de hoofdbeheerder van het bedrijf dat de bussen bezit, een Marokkaanse burger. De operatie resulteerde in de arrestatie van 26 verdachten in Spanje en 3 in Frankrijk, 14 huiszoekingen en inbeslagname van € 33.000, verschillende documenten, computerapparatuur, meer dan 200kg hasj, een voertuig en een aanhangwagen. Europol ondersteunde de operatie met coördinatie, analyse en informatie-uitwisseling. Europol financierde de organisatie van een operationele bijeenkomst en verleende tijdens de actiedag operationele ondersteuning met de inzet van twee analisten in Spanje en een in Frankrijk om de actie in het veld te ondersteunen.

Bron: Europol
Vertaling en bewerking: jvds 

Artikel n°: 09-19-7463
Geplaatst: 15:17 18/09/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.