Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5437669
Laatste artikelen
Beroepsjournalisten spreken over "Pers en Politiek "-P2
Commissie Wonen over voorstel van Decreet rond inkomen vervangende tegemoetkoming-IVT-
Europol rolt georganiseerde misdaadgroep met dertig arrestaties in Spanje op.
Brusselse vervoersmaatschappij MIVB breekt rittenrecord in 2019.
Aalter : Fietser met elektrische fiets knalt op auto in de Stationsstraat-Update1
GAW Nedermolen, Meldert opgeroepen voor Vrederechter in minnelijke regeling.
17 september 2019
Meterlokaal elektriciteit van assistentiewoningen blijft op slot. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.041.300.
Aalst, 17 september 2019.  

Wie bij de modaliteiten voor goedkeuring van de assistentiewoningen GAW Nedermolen te Meldert, wie bedrogen heeft, zal er nog uitkomen. Het bewijs dat het algemeen elektriciteitbord vr indienststelling door een erkend organisme is gekeurd, is door de verantwoordelijken nog steeds niet geleverd. De brandweerofficier IDK van de hulpverleningszone Zuid-Oost heeft in ieder geval voor het brandpreventieverslag het elektrische bord van de cafetaria gebruikt en dat is een schromelijke vergissing. Het is op basis van een hercontrole van de brandveiligheid dat de burgemeester van Aalst, D'Haese -N-VA- op 10 december 2018 de vergunning voor Agentschap Zorg en Gezondheid onderschreef en heeft bekomen.

Drie bouwlagen.

In diverse geschriften van stad Aalst, de Provincie, de bestendige deputatie en de vergunning van 25 augustus 2014 is bepaald dat het project Nedermolen geen drie bouwlagen mag bevatten. In het brandpreventieverslag BW/IDK/2018/1197S29/2018/2876 van 10 december 2012 is er behalve "hercontrole brandveiligheid" ook onomwonden geschreven "1 ondergrondse en 3 bovengrondse bouwlagen". In dat verslag wordt ook een lijst met verplichtingen -sic- opgelegd, onder meer de locaties van de elektrische installaties! 

Toegang elektrische meter.    

Het lokaal waar de elektriciteittellers van de assistentiewoningen zijn opgesteld en waar zich ook de elektrische hoofdzekering bevindt, is reeds geruime tijd gesloten, herhaalde verzoeken bij de bevoegde personen om dat lokaal te openen, hadden geen resultaat, Eclips en VZW Nedermolen worden nu op 26 september bij de Vrederechter geroepen. In de wet is voorzien dat de smeltveiligheden van een elektrische installatie steeds bereikbaar moeten zijn en dat is hier niet het geval, bewoners hebben zich daarover beklaagd, n ervan -de auteur van dit artikel die er ook woont-, zet de stap naar de bevoegde Vrederechter. 

FOD Economie.

Over de indienststelling van het algemeen laagspanningsbord zonder voorafgaande keuring -art. 270 AREI- heeft de auteur van dit artikel en bewoner van de GAW Nedermolen, een aangetekend schrijven gericht aan de FOD Economie -Algemene Directie Energie- waarin de bewijzen worden geleverd dat het ALSB inbreuken vertoont en ook latere wijzigingen niet door een erkend organisme gekeurd werden. Ook de burgemeester van Aalst stelt aan de Syndic vragen over dat elektrisch bord. De Aalsterse burgemeester heeft op 10 december 2018 om een vergunning te bekomen, een document onderschreven waarin een fout elektrisch bord werd opgenomen!  

NVDR

De klassieke pers heeft geen interesse voor deze merkwaardige affaire die wel degelijk maatschappelijk belangrijk is. De klassieke pers is er wel als de kippen bij als de "bubbels" klaar staan om het in dienst nemen van nieuwe serviceflats te vieren en als de klassieke pers komt mag drank en eten niet ontbreken, daarvoor komen ze. 

Artikel n: 09-19-7462
Geplaatst: 10:28 17/09/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 
Bewoner en betrokken partij.

Laatste update ( 17 september 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.