Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5050760
Laatste artikelen
MIVB-net zondag 22 september volledig gratis.
Inspecteur Radio2 kan niet antwoorden op vragen over digitale meters.
Meldert : Wie zuivert GAW Nedermolen van kwalen?-Update1
VTM Journaliste, nieuwslezer Elke Pattyn weg bij de redactie.
Europol: 29 Arrestaties in Frankrijk en Spanje voor smokkel van immigranten.
Megamoskee Jette: Tientallen Jettenaren gaan bezwaarschrift indienen.
11 september 2019
Totaal ongepast project in de Esseghemstraat zorgt voor beroering in Jette.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.026.400.
Aalst, 11 september 2019.  

Behalve voor tientallen Jettenaren die een bezwaarschrift zullen indienen, is ook voor Vlaams Belang de komst van een megamoskee in de Esseghemstraat in Jette onaanvaardbaar. Het gaat om een moskee met maar liefst twee gebedsruimtes, sportzalen, vergaderzalen, 10 appartementen, cafetaria en een feestzaal. Volgens tegenstanders behoort een project waar dagelijks tot 4.400 personen kunnen ontvangen worden niet thuis op een locatie die op het Gewestelijk bestemmingsplan is ingekleurd als "typisch woongebied".

Mobiliteitsproblematiek.

Bovendien wordt er op geen enkele manier rekening gehouden met de mobiliteitsproblematiek die het centrum ongetwijfeld met zich zal meebrengen. Er wordt, noch voor de 10 appartementen, noch voor de gebedsruimtes die elk plaats moeten bieden aan  meer dan 300 personen, noch voor de sportinfrastructuur, noch voor de polyvalente feestzaal parkeergelegenheid voorzien terwijl zich in dezelfde straat ook nog eens een school bevindt. De extra toeloop in de straat tijdens bvb de gebedsuren in de moskee zal extra verkeer met zich meebrengen, wat uiteraard nefast is voor de veiligheid van de kinderen in de bewuste school. 

Geluidsoverlast.

Daarenboven is er ook nog het probleem van de -geluids-overlast. Het in een woongebied inplanten van een feestzaal met horeca kan niet en zal opnieuw enkel maar leiden tot overlast en geluidsoverlast voor de omwonenden, zelfs wanneer de gebouwen zouden voorzien zijn van voldoende geluidsisolatie blijft er een rele kans op geluidsoverlast door aan- en wegrijdend verkeer en door stationair draaiende voertuigen.

Bezwaarschriften.

Kortom: het zou ongehoord zijn om dit megaproject de nodige vergunningen te geven. Daarom zal Jettenaar en Brussels Volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens -Fractievoorzitter Vlaams Belang in het Brussels Parlement- samen met vele tientallen Jettenaren, een bezwaarschrift indienen tegen deze Jetse megamoskee.

Bron: Vlaams Belang
Bewerking: jvds
 
Artikel n : 09-19-7454
Geplaatst : 15:18 11/09/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.