Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227852

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vluchtelingen in Lo-Reninge veroorzaakten een brandalarm in "De Passage".
21 augustus 2019
Technische dienst OCMW herstelde na tussenkomst MM de geblokkeerde nooduitgangen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.974.600
Lo-Reninge, 21 augustus 2019.

Zaterdag 17 augustus 2019 was er rond acht uur 's avonds in "De Clep" aan de Gapaard 9 in Alveringem -Lo-Reninge- een brandalarm. Dat gewezen rusthuis heeft nog een oude vleugel waar het OCMW van Koekelare op de tweede verdieping, in feitelijk mensonwaardige omstandigheden, een koppel heeft gedumpt. Na het brandalarm stelde het koppel vast dat de nooduitgang op de tweede verdieping niet geopend kon worden en zij hadden geen andere, dan de zeer onverstandige keuze, om de lift te nemen! 

Inbraak met diefstal.

De Clep wordt ook bewoond door een rist asielzoekers, dat zijn prima inkomsten voor het OCMW dat per asielzoeker van Fedasil zo'n 33 euro per dag opstrijkt! Er is tijdens de afwezigheid van dat koppel een deur ingetrapt en een laptop gestolen, de politie van Veurne zou voor die diefstal geen PV willen opstellen, er blijken daar niet aflatend problemen te zijn met de asielzoekers die volgens informatie ook in het oude gebouw heel wat schade aanrichten. Anderzijds is het oude gebouw ook bouwvallig en niet onderhouden.Diverse lichtpunten hebben geen beschermkap meer, de ronde TL buis brand ook niet en het geheel is totaal verwaarloosd en niet onderhouden.

Burgemeester bricoleur.

Het moet blijken dat burgemeester Gerard Liefooghe -CD&V- van Alveringem zondagmorgen, gewapend met schroeven en een schroefmachine, naar de 2e verdieping van De Clep getrokken is om enkele schroeven in de omlijsting van de deur te draaien -foto-, een beginnende hobbyist zou het beter doen. Na de ingreep kon de deur weer op slot, maar dan wel zonder sleutelplaat! We proberen de burgemeester te bereiken, maar deze verstopt zich achter zijn voice mail.Dat is de vergrendeling van de deur van een kamer, er is zelfs geen sleutelplaat! 

Nooddeuren.

Dinsdag 20 augustus 2019 heeft het OCMW haar klusjesdienst naar De Clep gestuurd om de problemen met de geblokkeerde nooduitgangen aan te pakken, er werden nieuwe sloten voorzien zodat de deur van binnen naar buiten open kan maar niet vice versa. Het plaatsen van die sloten liep niet van een leien dakje, de cilinders waren niet het juiste type en bijgevolg niet te plaatsen.


Nieuw bord op het gelijkvloers strijdig met artikel 49 AREI en er is zeker nog meer mis.

Elektriciteit.

We hebben een vrij recent geplaatst elektrisch bordje kunnen fotograferen, maar zelfs dat voldoet niet aan het AREI -art. 49-, op de 2e verdieping zijn de afschermingen -art. 35 AREI- van verschillende verlichtingsarmaturen niet meer aanwezig. De schuld van de asielzoekers? Ook het feit dat de lampen     -ronde TL buizen- niet branden? Het geheel wordt niet meer onderhouden en is feitelijk niet meer bewoonbaar maar toch dumpt het OCMW van Alveringem en Koekelare er mensen.

Meer en meer foto's in MM    

Meer volgt, we zijn de gazet niet.  

Artikel n : 08-19-7442
Geplaatst : 16:05 21/08/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 
Laatste update ( 21 augustus 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.