Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5778852
Laatste artikelen
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Moerbeke RABA: Was het Federaal Agentschap Nucleaire controle daar op de koffie?
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten-Update1
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Brandweer: Beseffen ze de gevaren nog wel of is de opleiding toch onvoldoende?-Update1
13 augustus 2019
Bij interventies worden vaak onverantwoorde risico's genomen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.965.600
Aalst, 13 augustus 2019.

"als we u straks op de bodem van het kanaal vinden, gaan we er u wel uithalen"

Deze bedreigingen werden geuit naar aanleiding van onze foto's bij een demonstratie van de brandweer van Maasmechelen van 27 november 2011. Zij begingen toen verschillende fouten bij de toepassing voor een redding met touwtechnieken - foto's inzet -.Slechts één van de vier gebruikt handschoenen!De verankeringen aan één punt van het voertuig van de statische -beveiliging- en dynamische -werk- touw is niet zoals het zou moeten zijn, duidelijk geen handschoenen. Sommigen die de touwen door de handen laten schuiven dragen ook een ring!Het is niet de 1e keer dat vingers door het dragen van ringen bij dergelijke operaties zijn afgerukt, -arbeids-veiligheid daar -s-preken ze veel over ....
 
-- Update 1

Morsum Magnificat bezit een arsenaal aan bewijsmateriaal dat de brandweer maar al te vaak onprofessioneel werkt en dito onnodige risico's neemt. Morsum Magnificat werd bij interventies door de brandweer bedreigd, zoals in Maasmechelen waar een adjudant zei "als we u straks op de bodem van het kanaal vinden, gaan we er u wel uithalen"! Tijdens die show van de brandweer van Maasmechelen plaatste Morsum Magnificat opmerkingen over een pseudo redding met gebruik van touwtechnieken en klimtouwen zonder handschoenen.Hier bij een schouwbrand op 11 mei 2013 in Zutendaal waar een flashover mogelijk is. Zelfs wanneer ze zich met hun gezicht vlak bij de schouw bevinden, gebruiken ze geen perslucht! Hier bij een interventie in Alsemberg, op een schuin dak zonder beveiliging, minstens drie van deze "spuitgasten"  nemen onnodige risico's.Zonder hoofddeksel groeten zelfs militairen niet! Mensen die dood gaan is altijd een verlies, maar de klassieke pers en vooral VTM moeten vanwege hun bronnen de hulpdiensten disproportioneel pamperen.

-- einde update 1 13:51 18/08/2019

Naar aanleiding van het spijtige arbeidsongeval te Heusden-Zolder waar twee vrijwilligers van de brandweer de blussingswerken niet overleefden, is de klassieke pers alle objectiviteit verloren, nogal wiedes de brandweer is een uitstekende bron voor sommige journalisten en daarom moeten dergelijke hulpdiensten permanent gepamperd worden. Het gaat hier over een arbeidsongeval zoals er nog altijd veel te veel gebeuren. Morsum Magnificat durft ook hier een kritische analyse te maken en de vraag te stellen of de brandweer bij die interventie in een onbewoond pand, geen ernstige inschattingsfout heeft begaan met een fatale afloop als gevolg.

Veel risico's.

Morsum Magnificat heeft bij heel wat interventies meermaals kunnen fotograferen dat de brandweermensen maar al te gemakkelijk onnodige risico's nemen, soms doet het aan cowboys denken waabij de veiligheid met de voeten wordt getreden en daardoor zichzelf in gevaar brengen. In het verleden werden daarover bij Binnenlandse Zaken diverse vragen gesteld, maar ook daar is er met die informatie blijkbaar niet veel gebeurt, veiligheid daar -s-preken ze blijkbaar graag over.

Deze brandweerman van de zone Kempen begeeft zich in een zinken dakgoot en riskeert zeer veel, wij noemen dat cowboys aan het werk.

Hier bij een interventie in Genk, één van de twee in de gondel draagt niet eens de vereiste PBM, zelfs geen helm!!

Geen militairen.

Hoe intriest het ook moge zijn dat collega's tijdens hun werk het leven laten, dan nog is er geen reden dat de brandweer zich als militairen opstellen en op bevel de "militaire groet" brengt, brandweer- en politieambtenaren zijn geen militairen en moeten zich dan ook niet als dusdanig opstellen.Zijn het -para-militairen? Bij een militaire groet moet de duim bij de vingers blijven ... 

Andere ongevallen waarbij de brandweer betrokken is zijn er genoeg.

Tielt 2015

2017 Lochem
Meer volgt, we zijn de gazet niet.  

Artikel n° : 08-19-7440
Geplaatst : 19:12 13/08/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 18 augustus 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.