Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5284288
Laatste artikelen
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
VOKA’s Dag van de Ondernemer op de rechtbank-MM-290-02
Infrabel / NMBS reageren niet op te moeilijke vragen van Morsum Magnificat.
Karel De Gucht associeert het Vlaams Belang met de formules van de jaren 30.
28 juli 2019
Vlaams Belang reageert met het aankondigen van voorbereiding van een klacht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.918.700
Vilvoorde, 28 juli 2019.

Een "Sjarel" De Gucht en een Vlaams Belang door één deur, zal nooit goed komen, dat is vandaag nog maar eens gebleken. Karel De Gucht kreeg op de blauwe zender VTM een forum waarvan hij gebruik maakte om het Vlaams Belang te associëren met de nationaalsocialistische formules uit de jaren ‘30. Dat de Open -uw zakken, red- Vld het resultaat van de verkiezingen niet wil aanvaarden zegt heel veel over de Open Vld en het volk dat voor die partij heeft gekozen.

Mestkevers.

Het was ook Karel De Gucht die in april 2007 tijdens de voorstelling van zijn boek "Pluche" het Vlaams Belang mestkevers noemde, de actie van het Vlaams Belang over die mestkevers zorgde nog voor een vertraging in de voorstelling van het boek van De Gucht. 

Weer een klacht?

Het Vlaams Belang reageerde vandaag op de uitspraak van De Gucht met een felle reactie in de vorm van een persbericht, met o.a. " Voormalig Eurocommissaris en VLD-coryfee Karel De Gucht vond het vandaag nodig om in het VTM-nieuws het Vlaams Belang te vergelijken met “de nationaalsocialistische formules uit de jaren ‘30”. “Het is niet omdat de beerput van zijn eigen partij overloopt dat hij met drek moet gooien naar ons”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die een klacht voorbereidt wegens laster .. en : " Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat bleek vandaag opnieuw tijdens het interview met Karel De Gucht in het VTM-nieuws. Gevraagd naar zijn visie over de Vlaamse formatiegesprekken veroordeelde De Gucht het feit dat ook de grootste winnaar van de verkiezingen, het Vlaams Belang, betrokken werd bij de onderhandelingen. Gewezen op het feit dat het Vlaams Belang geëvolueerd is en voluit de sociale kaart trekt met voorstellen zoals een btw-verlaging op elektriciteit en een maximumfactuur in de rusthuiszorg, trok De Gucht alle registers open. “In de jaren 30 had men in Duitsland ook de redenering van zeer nationalistisch en socialistisch te zijn, dat is de formule van het nationaalsocialisme”, einde citaten Vlaams Belang.

Vrijgesproken.

Het Vlaams Belang verwijst in haar motivering naar de uitspraak van het Hof van Beroep te Antwerpen dat stelt dat "Helemaal niet bewezen is dat de politieke overtuiging die gelieerd kan worden aan de politieke partij in kwestie, het Vlaams Belang, racistische of discriminerende tendensen zou vertonen. Terecht merkte de eerste rechter daaromtrent op dat tot op heden geen acties opgestart zijn tegen het Vlaams Belang welke toelaten die partij te kwalificeren als een partij met een racistisch gedachtegoed.”, einde passage Vlaams Belang. 

Vreemd.

Deze redactie vindt het vreemd dat Alain Verschaeren van het Vlaams Belang Tremelo in zijn eigen gemeente, waar wanbeleid door de Open Vld werd vastgesteld, zich opvallend koest hield. Waarop wacht het Vlaams Belang om de Open Vld, waar ze kunnen, lik op stuk te geven?

Artikel n°: 07-19-7429
Geplaatst: 17:12 28/07/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.