Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5789398
Laatste artikelen
Morsum Magnificat al twaalf jaar door Bruynseels belaagd en op Nederlands forum gratuit belasterd.
Aalter: Minister Diependaele moet woning ongeschikt verklaren.
Morsum Magnificat met de dood bedreigd door arbeider van aannemer uit Jabbeke.
Europol: 3 Arrestaties in onderzoek BTW-fraude.
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
23 juni 2019
Inrichtingen werden met de stempel van "lomp en sterk" gemaakt.
Paginabezoekers website Morsum - 4.827.700
Aalst, 23 juni 2019

De problemen aan de overwegen en de 1kV seinkabel die zich tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg de laatste jaren hebben voorgedaan, zijn niet meer te tellen. Bewoners langs de overwegen op die lijn hebben zich bij herhaling bij deze redactie druk gemaakt, Morsum Magnificat haalde zich meermaals de woede op de hals van de opgepoetste a-technische woordvoerders van NMBS en Infrabel. Woordvoerder "Petitje" hebben we deze keer op de buis niet gezien, hij -of zij?- zat wellicht in een hoekske te bleiten. Zijn collega en ex -grote?- journalist van de VTM is als een lijkbidder wel komen vertellen dat het om een menselijke fout gaat. Bij Infrabel worden er nog veel meer menselijke en normfouten gemaakt, zoals we er eentje hebben aangetoond in het station van Aarschot, weliswaar een peulschil maar een fout en dat schetst de " je me'n fou " mentaliteit van Infrabel en haar NMBS die een klant is van Infrabel. Het Antwerpse 't Scheldt noemt de Infrabel laf. 

Haken en ogen.

Wie met wat technische kennis van zaken de infrastructuur van het spoorwegnet bekijkt zal heel veel de wenkbrauwen fronsen, het net is letterlijk met haken en ogen met mekaar verbonden. Zo werden in de schuine verstevigers van de portieken die de lijnen dragen, micrometrisch regelbare spanners gebruikt, dergelijke spanners worden met staalkabels gebruikt en niet met vaste stangen. We dagen Infrabel en de NMBS uit om aan te tonen dat dergelijke spanners met de nodige veiligheidscoëfficiënten aan de sollicitaties kunnen weerstaan waaraan ze worden blootgesteld. Wij dagen de NMBS uit om aan te tonen dat de schroefdraad intact is zodat een regeling ervan ten allen tijde mogelijk is en bij die regeling de schroefdraad niet wordt uitgetrokken, de facto beschadigd? Bij vele van die spaninrichtingen is de blokkering van de instelling van de spanner ook geen feit. Wie goed kijkt ziet dat die spanners in feite bestaan uit samengestelde en aan mekaar gelaste onderdelen. De NMBS heeft een lasbedrijf uit Bazel heel veel opdrachten toegespeeld waarover heel veel vragen dienden gesteld. De corruptie en de incompetentie hebben bij de spoorwegen altijd een belangrijke rol gespeeld.

Het Parket onderzoekt ...

Bij het recente ongeval te Aarschot was fotografe Christien Bolle er weer als de kippen bij, wanneer gaat het parket van Leuven nagaan wie er weer -bij de brandweer?- zijn / haar beroepsgeheim geschonden heeft, die fotografe is er altijd als de kippen bij en dat kan geen toeval zijn. Nu het parket de zaak onderzoekt horen we weer dat zij vanwege het geheim van het onderzoek niets zeggen, dus alles zal weer koelen zonder blazen en Infrabel zal weer de dans ontspringen. Het Antwerpse 't Scheldt trok eveneens van leer tegen Infrabel, we zijn dus niet alleen met onze kritiek. Na een brand aan de Bessenlaan in Rotselaar onderzocht het parket van Leuven de zaak en verdacht de bewoners van brandstichting, maar Morsum Magnificat had maar één dag nodig om vast te stellen dat de fout bij de distributienetbeheerder lag! De zaak kwam voor de Rechter en Iverlek werd veroordeeld tot het betalen van de schade! 

 
 
Morsum Magnificat daagt Infrabel uit om de sollicitaties op deze micrometrische spanners aan te tonen en vooral dat het aanwenden van dergelijke spanners voor deze toepassingen geen conceptiefout is. Beide schuine verstevigers zijn ook aan hetzelfde ankerpunt bevestigd en de laagste heeft duidelijk geen voorspanning!  
 
Artikel n° 06-19-7413
16:05 23/06/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 23 juni 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.