Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5776294
Laatste artikelen
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Evergem : N-VA Burgemeester moet zijn DNB aan het werk zetten.
FOD Mobilit antwoordt niet meer op vragen van Morsum Magnificat.
Vijftien arrestaties in BelgiŰ en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
21 juni 2019
Crimineel netwerk bestond voornamelijk uit ArmeniŰrs en Oekra´ners. 
Paginabezoekers website Morsum - 4.821.400
Aalst, 21 juni 2019  

Op 18 juni 2019 rolde de Franse gerechtelijke politie, met steun van de Belgische federale gerechtelijke politie en Europol, de leden van een Russisch sprekende georganiseerde misdaadgroep op achter een illegale sigarettensmokkel. Als gevolg daarvan werden 15 personen gearresteerd, inclusief de kopstukken, en werden 2 miljoen sigaretten in beslag genomen.

Zeer productief.
   
Deze actie volgt na een complex onderzoek naar de activiteiten van een crimineel netwerk dat voornamelijk bestond uit Armeense en Oekra´ense burgers die sigaretten, en andere verboden goederen, van BelgiŰ naar de regio Parijs en West-Frankrijk smokkelden. Vast staat dat deze georganiseerde misdaadgroep zeer productief is geweest: het netwerk is verantwoordelijk voor 70 importen van gesmokkelde sigaretten sinds oktober 2018, waarvan totale verkoopwaarde geschat wordt op ongeveer 4 miljoen euro.

Sigaretten en contanten.

Op de actiedag werd een van de Oekra´ense leiders in Frankrijk gearresteerd terwijl deze een vrachtwagen bestuurde die geladen was met 500 dozen sigaretten van verschillende merken, daarnaast werd ook 10.000 euro in contanten aangetroffen. Tien van zijn handlangers, die op verschillende manieren betrokken waren bij deze illegale activiteiten, werden gearresteerd in de regio Ile-de-France, en een in Nantes -Frankrijk-. In Frankrijk leidde het onderzoek tot de inbeslagneming van 3.386 dozen sigaretten en meer dan 55.800 euro in contanten.

FGP Luik.

De andere Oekra´ense leider werd gearresteerd door de Belgische federale gerechtelijke politie van Luik naar aanleiding van een Europees aanhoudingsbevel dat was uitgevaardigd door de bevoegde Franse officier van justitie. Tijdens de huiszoekingen werd in zijn woning 90.000 euro cash in beslag genomen, naast 117 sportzakken gevuld met 6000 dozen sigaretten. In totaal is niet minder dan 1,1 miljoen euro in beslag genomen als crimineel vermogen. Dit onderzoek werd gecoördineerd in nauwe samenwerking met Europol, waardoor de belangrijkste organisator van het vervoer en vervolgens de doorverkoop van grote hoeveelheden sigaretten binnen de Russisch sprekende gemeenschap in de regio Parijs, kon worden ge´dentificeerd.

Bron: Europol.
Vertaling en bewerking: jvds

Artikel n░ 06-19-7410
18:08 21/06/2019

Redactie Morsum Magnificat « Professioneel
Erik Verbeeck ę Hoofdredacteur 

ę 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel « - Alle rechten voorbehouden.