Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5193587
Laatste artikelen
Kunstgalerij Alice Van Dael ruimt exclusief op.
Een huisdier, een vertrouweling en een huisgenoot -MM-289-01
Morsum Magnificat en haar activiteiten in oktober 2019
Morsum Magnificat rouwt om haar overleden redactiepoes-Update2
GAW Nedermolen Meldert vergund op basis van niet correct brandweerverslag.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
17 juni 2019
Klacht tegen Tremelo wegens weigering toepassing Wet Openbaarheid van Bestuur was terecht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 4.810.000
Tremelo 17 juni 2019

Op 7 december 2018 besloot de Vlaamse Overheid het oude bestuursdecreet van 7 december 2008 te vervangen door een nieuwe versie, meer bepaald de toegang tot bestuursdocumenten. Het nieuwe besluit werd op 19 december 2018 in het Staatsblad gepubliceerd. Leegstandregisters zijn bestuursdocumenten en bijgevolg dienen gemeenten die een leegstandregister bijhouden, op aanvraag van burgers, daarvan een inzage of een afschrift af te leveren. In tegenstelling tot andere gemeenten zoals Begijnendijk, Aarschot, Heist-op-den-Berg, etc. weigerde Tremelo die lijsten af te leveren. De algemeen directeur Wim Vandenbroeck houdt het been stijf en wordt door de Beroepsinstantie hier nogmaals terug gefloten.

Rancunes.

Het is niet de eerste keer dat Tremelo inzage -of het afleveren- van bestuursdocumenten weigert, Tremelo is in het verleden door de Kanselarij & Bestuur van de Vlaamse Overheid, de Beroepsinstantie ook al enkele keren op de vingers getikt, Tremelo belast daardoor onnodig de administratie van de Beroepsinstantie.

Leegstand.

Morsum Magnificat onderzoekt de reden van de enorme leegstand van woningen, in de 285 gemeenten die een leegstandregister bijhouden, gaat het over 14.000 woningen terwijl er een grote vraag is en mensen op straat worden gezet. We ontdekken ook dat er domiciliefraude wordt gepleegd omdat personen worden ingeschreven in een pand dat niet bewoond is. Het is dus van gemeenten zoals Begijnendijk verkeerd om leegstand na te trekken aan de hand van de bevolkingsregisters. Het moet ook gedaan zijn met leegstaande woningen zogenaamd als opslagplaats te gebruiken om op die manier leegstandheffing te ontwijken. In Begijnendijk hebben we zo'n eigenaar daarop aangesproken "ik heb dat geregeld dat ik die woning als magazijn gebruik" gaf de eigenaar toe.

Politiek.

In Heist-op-den-Berg geeft men wel de lijst van de leegstaande panden, maar dan zonder huisnummer, we ontdekken al heel snel dat diverse panden die al jaren leeg staan, niet op de lijst voorkomen. Er zullen nog een paar verkiezingen moeten plaats vinden vooraleer de sjoemelende politici zijn uitgeschakeld, maar wie zegt dat de nieuw verkozen politici straks ook het spel niet gaan meespelen? Met politiek is er veel te veel poen te pakken, eigen zakken vullen.

We komen asap terug, we zijn de gazet niet.

Artikel n 06-19-7408
12:45 17/06/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 

Laatste update ( 20 juni 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.