Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5193567
Laatste artikelen
Kunstgalerij Alice Van Dael ruimt exclusief op.
Een huisdier, een vertrouweling en een huisgenoot -MM-289-01
Morsum Magnificat en haar activiteiten in oktober 2019
Morsum Magnificat rouwt om haar overleden redactiepoes-Update2
GAW Nedermolen Meldert vergund op basis van niet correct brandweerverslag.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
08 juni 2019
Hoe kunnen onderzoekers in studies hun broodheren kritsch benaderen?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.780.700
Rillaar  8 juni 2019.

De opdracht dat het consortium van drie universiteiten onder de noemer "Steunpunt Wonen" voor de periode van 31 januari 2016 tot 31 december 2020 hebben gesloten, kost de belastingbetaler, buiten wat de overheid al aan de universiteiten betaalt, over die periode 3.745.000 euro! Dat Steunpunt Wonen wordt geacht om de problemen in de woonmarkt te onderzoeken, ook waar het gaat over de -slechte- kwaliteit van de woningen, maar aan dat heikel punt wordt om het écht op te lossen, ten gronde niets gedaan. Er zijn in dat kader ook een resem boeken geschreven en het zijn altijd dezelfde die aan bod -mogen- komen.

Broodheer.

Stel dat Morsum Magnificat die al tien jaar is ingeschreven op de lijst voor een sociale woning en die nog altijd niet kreeg toegewezen, sindsdien - mei 2009 - de woonmarkt vrij goed opvolgt, zou als ervaringsdeskundige een rapport kunnen schrijven zonder rekening te moeten houden met diens broodheer. Steunpunt Wonen kan nooit een onafhankelijk verdict van haar onderzoek neerschrijven omdat de Vlaamse -p-Overheid zelf de schuld is van het feit dat de Vlaamse huurwet en de Vlaamse Wooncode ten velde nooit is toegepast en nooit echt zal worden toegepast, dat is gewoon politieke zelfmoord. Zo hebben wij het Vlaams Belang over een periode van twee jaar qausi nooit zien deelnemen aan de Commissie Wonen, die partij is niet sociaal en beweegt zich dan ook niet in die woonproblematiek.

Weer een studiedag.

Op 18 juni organiseert Steunpunt Wonen weer een studiedag - 2.1/2 uur!- in de UAntwerpen, weer dezelfde spelers, weer dezelfde teneur, weer aantonen wat de problemen zijn, maar nooit een oplossing geven en altijd met de fluwelen hand de problemen omfloersen. Daaruit volgt nog maar eens het zoveelste boek waar ook weer dezelfde namen te voorschijn komen. Wie ook niet mag ontbreken is het linkse huurdersplatform, die van de overheid ook 100.000 euro steun ontvangt en hier ook weer het woord mag komen voeren ... wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

Meer volgt nog, maar het kan nog even duren, we zijn de gazet niet.

Artikel n° : 06-19-7405
Geplaatst : 10:34 8/06/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 08 juni 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.