Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5778917
Laatste artikelen
Klacht tegen Morsum Magnificat bij de Raad voor de Journalistiek ingetrokken.
Moerbeke RABA: Was het Federaal Agentschap Nucleaire controle daar op de koffie?
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten-Update1
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Aarschot: Grote Kom op tegen Kanker Quiz op 24 mei 2019.
23 mei 2019
Wachters, Schols en Verbruggen geven start 1.000 km voor Kom op tegen Kanker.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.742.100.
Rillaar, 23 mei 2019.

Aarschot heeft een reputatie als quizstad hoog te houden nadat de Aarschotse ploeg in 2013 de titel van Slimste Gemeente 2013 behaalde in het gelijknamige quizprogramma op tv-zender Vier.

Quiz en aftrap 1.000 km.

Op vrijdag 24 mei doet de stad deze reputatie alle eer aan met de organisatie van een Grote Kom op tegen Kanker Quiz in de Stadsfeestzaal waaraan maar liefst 143 quizploegen zullen meedoen. Heel wat Aarschotse handelaars en bedrijven sponsoren de quiz met een mooie prijzentafel als resultaat. Bovendien zullen VRT presentatoren Goedele Wachters, Bart Schols en Bram Verbruggen, die allen hun roots hebben in Aarschot, de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker aftrappen.   

Gemotiveerd.

De man achter het idee om in Aarschot een Grote Kom op tegen Kanker Quiz te organiseren is Stef Andries die daarbij wordt gesteund door cultuurcoördinator Kris Vuerinckx, Silke de Rijck, die ook de plantjesactie voor Kom op tegen Kanker organiseert, en Bart Schols. Stad Aarschot en AGB Het Gasthuis bieden de nodige ondersteuning. Stef Andries zijn motivatie is groot, immers, ook zijn moeder verloor de strijd tegen kanker en René Verbinnen, waarmee hij tot vorig jaar quizzen organiseerde, overleed begin dit jaar ook aan kanker.

Presentatoren.

De 3 bekende presentatoren waren onmiddellijk gewonnen voor het idee om een grootschalige quiz te organiseren, zegt Stef Andries. Ze wilden meteen meewerken en zullen de presentatie van de quiz verzorgen. Ze engageren zich ten volle voor Kom op tegen Kanker, bijvoorbeeld met de 1.000 km tocht.

143 ploegen.

De Grote Kom op tegen Kanker Quiz vindt plaats op vrijdag 24 mei en start om 19.00u. Het zal een algemene quiz worden met allerlei niveaus en thema's voor allrounders en specialisten. De uitslag wordt rond middernacht verwacht en met 143 ingeschreven ploegen zal de Stadsfeestzaal afgeladen vol zitten.

Bron : Persdienst stad Aarschot

Artikel n° : 05-19-7394
Geplaatst : 11:17 23/05/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.