Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5838376
Laatste artikelen
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Europol: Arrestatie van 12 vermeende leden van 'Ndrangheta.
Bliksemschade aan computerinfrastructuur Morsum Magnificat-Update1
19 mei 2019
Beschadigde netwerkkaart verhinderd tijdelijk publicaties.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.748.800.
Rillaar, 19 mei 2019.

-- Update 1
Telenet de oorzaak.

Tijdens een telefoongesprek met de klantendienst van Telenet werd de goede werking van hun modem in vraag gesteld, maar al tijdens dat telefoongesprek beweerde Telenet dat ze alles op afstand kunnen zien en dat alles in orde was. Helaas is Telenet weer grandioos in de fout gegaan want het was wel degelijk de modem die de oorzaak was van de panne, dat werd duidelijk na een interventie van Evertek uit Zonhoven die ons, ondanks hun sluitingsdag, toch geholpen heeft.

-- einde update 1  8:58 26/05/2019

Een onweer boven Rillaar heeft deze namiddag niettegenstaande onze installaties vrij goed tegen overspanning / inductie zijn beveiligd, toch schade aan onze computers aangericht, een netwerkkaart is beschadigd. Hopelijk helpt EVERTEK ons dra verder. Ondertussen zal de berichtgeving stoppen.

Prompt vervangen.

Anderzijds moet worden gezegd dat Telenet via een dealer te Aarschot - iCenter - de defecte modem onmiddellijk heeft vervangen en de nieuwe modem met het oude IP adres heeft geconfigureerd. Telenet gaat wel in de fout door de klant te overtuigen dat na enkele afstandmetingen, alles in orde is waardoor de abonnee op kosten wordt gejaagd om een ICT firma in te schakelen, die kosten gaat Telenet voorgeschoteld krijgen.

Inductie.

De panne heeft zich zondagnamiddag voorgedaan toen er onweer in lucht was, er waren op het moment dat het defect zich voordeed, geen ontladingen in de buurt, wel op ongeveer drie kilometer -donderslag tien seconden na de ontlading-, het kabelnetwerk van Telenet heeft zich door inductie dus opgeladen waardoor de modem werd beschadigd. De elektrische installatie van Morsum Magnificat is aan de ingang van de installatie met een klasse II overspanningsbeveiliging -40kA- en secundair -stopcontacten- met een klasse III -8kA- beveiligd, daarbuiten is de computer nog eens via een UPS galvanisch gescheiden van het net. Het moet dus blijken dat de Telenet modem niet of onvoldoende beveiligd is tegen overspanningen te wijten aan atmosferische verschijnselen -artikel 136-2 AREI-.

--- einde update 1 22:25 20/05/2019

Artikel n : 05-19-7391
Geplaatst : 17:30 19/05/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 mei 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.