Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506851
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
MIVB start viering rond 150ste verjaardag tram in Brussel-Upsdate1
29 april 2019
Feesten van 1 tot 5 mei voor 150 tram en 30 jaar Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 4.704.700
Brussel 29 april 2019

-- Update 1

Koning opent Tram New Generation.

Heden morgen werd aan het Koningsplein 2 te Brussel met een bezoek van de Koning, het startsein voor de vijfdaagse feesten rond 150 jaar tram en 30 jaar Brussels Gewest gegeven.


Om iets voor elf luidde de Koning de bel voor de onthulling van de nieuwe generatie trams van de MIVB.

-- einde update 1 
14:36 30/04/2019 

De eerste tram die 150 jaar geleden, op 1 mei 1869, in Brussel reed, was die tussen het Ter Kamerenbos en de Naamsepoort. Ondertussen veranderde er véél, was het in het begin nog een paardentram, vandaag beschikt de MIVB over de modernste voertuigen en technieken die de werking feilloos doen verlopen. In 2018 werden door MIVB maar liefst 417,5 miljoen ritten gemaakt met bussen, trams en metro's. Reden genoeg voor MIVB om het 150-jarig bestaan uitgebreid te vieren. 

Irisfestival.

Morgen 30 april wordt, in aanwezigheid van Koning Filip, de maquette van de 'nieuwe generatie' Brusselse trams onthuld en wordt tevens het startschot gegeven voor de festiviteiten n.a.v. 150 jaar tram. Voor deze verjaardag werd beslist om het Irisfestival, dat dit jaar de 30ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de 150ste verjaardag van de tram viert, uit te breiden tot 5 dagen van 1 tot 5 mei 2019. De 3 partnerorganisaties visit.brussels, de MIVB en het Trammuseum stelden een volledig programma samen ter gelegenheid van deze grote dubbele verjaardag voor het Brussels Gewest.

Tramparade.

Op 1 mei wordt gestart met een grote tramparade met maar liefst 40 historische trams uit verschillende periodes, van de paardentram tot en met vandaag. Het parcours van de cavalcade op 1 mei is als volgt: Koningsplein (vertrek om 14 uur) – Paleizenplein – Koningstraat – Sint-Mariakerk (daar wordt rond de kerk gekeerd), en dan terug Koningstraat – Paleizenplein – Koningsplein – Regentschapsstraat – Louizaplein.
Voorafgaand aan de cavalcade worden de trams van 11 uur tot 14 uur voor het publiek tentoongesteld in de Regentschapsstraat en dit over de volledige lengte van het Koningsplein tot het Poelaertplein, beide pleinen inbegrepen.

Het volledige programma van deze 5 feestdagen rond de tram is te vinden op: https://tram150.brussels/nl  - kies eventueel voor Nederlands NL- 
Het volledige programma in het kader van de Irisfeesten is te vinden op: https://irisfeest.brussels/

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

NVDR.

Bij de MIVB betaalt wie een verhoogde tegemoetkoming geniet ook NIETS, je reist gratis met bus en tram, zelfs de kaart is gratis. Bij De Lijn vragen ze voor dezelfde categorie reizigers met verhoogde tegemoetkoming 44 euro en vijfjaarlijks nog eens 5 euro voor de kaart! Schande aan De Lijn en de Vlaamse -p-Overheid. Bovendien is de kwaliteit, de service en het materiaal van de MIVB stukken beter dan die van De Lijn, die rondtoeren met vuile versleten rammelbakken en vaak onvriendelijke bestuurders.

Artikel n°: 04-19-7369
Geplaatst: 18:42 29/04/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 30 april 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.