Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4897691
Laatste artikelen
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
MIVB nodigt uit voor viering 21 juli zonder file of parkeerproblemen.
Georganiseerde Poolse bende, die actief was in heel Europa, ontmanteld.
12 april 2019
Groots opgezette marihuanaplantages dienden om hun nóg meer lucratieve handel te financieren. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.678.000.
Den Haag 10 april 2019.

De leden van de criminele bende waren bepaald geen eerste- communicanten en worden beschuldigd van moord, mensenhandel voor seksuele uitbuiting, het witwassen van geld en lidmaatschap van een georganiseerde misdaadgroep. Het netwerk, dat al sinds 2009 actief was in Noord-Europa, runde zijn activiteiten op het gebied van mensenhandel in Denemarken en Polen. De bende trachtte de Poolse autoriteiten -het Poolse centrale onderzoeksbureau en openbare aanklagers uit Gdansk- te verschalken door hun criminele activiteiten te verleggen naar Spanje waar zij zich vooral richtten op grootschalige marihuanakweek- en handel, om hun illegale activiteiten in de twee andere lidstaten te financieren.

Criminelen tatoeëerden hun slachtoffers.

In de loop van een aantal jaren was de criminele bende al een van de hoofddoelen voor de Poolse autoriteiten, die hen beschouwden als een zeer gespecialiseerde en gewelddadige groep: meestal bewapend met messen, machetes en honkbalknuppels. Ook dwongen zij hun slachtoffers van mensenhandel in de prostitutie in Denemarken en Polen en tatoeëerden hen zelfs om hun "eigenaar" te identificeren.

Vijf arrestaties in Spanje en twee in Polen.

Op basis van de informatie die werd verzameld in een twee jaar durend onderzoek door de Poolse autoriteiten, werd Europol dit jaar opgeroepen om deze transnationale en veeleisende operatie te ondersteunen door informatie-uitwisseling te coördineren en directe contacten tot stand te brengen tussen de onderzoekers in Denemarken, Nederland, Polen en Spanje. Deze internationale samenwerking was essentieel voor de ontmanteling van dit policrimineel georganiseerd netwerk dat in verschillende landen actief was.

Europol zet deskundige in.

Op de actiedag, die gelijktijdig plaatsvond in Polen en Spanje, heeft Europol een van zijn deskundigen ingezet om ter plaatse de Spaanse nationale politie -Policía Nacional- bij te staan bij het controleren van de bewijzen die werden gevonden bij zoekacties, met de informatie die was opgeslagen in de gecentraliseerde databanken van Europol. 

2.500 marihuanaplanten en zeven verdachten aangehouden.

Bij twee huiszoekingen in Spanje namen wetshandhavers meer dan 2 500 marihuanaplanten, 220 kg hasj, een cannabisplantage en verschillende elektronische apparaten in beslag. Als gevolg hiervan werden vijf verdachten aangehouden in Spanje en twee in Polen.

Bron: Europol
Vertaling/bewerking: jvds

Artikel n°: 04-19-7352
Geplaatst: 21:46 12/04/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.