Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4741613
Laatste artikelen
DE-Islamisering van Europa een verkiezingsitem van Filip Dewinter
Rillaar : Auto uit de bocht aan de Tieltseweg.
Bliksemschade aan computerinfrastructuur Morsum Magnificat-Update1
Huurdersbond kiest weer de kant van de malafide verhuurders.
Vlaams Belang hield Nationale slotmeeting in Dock 3.
MIVB investeert in nieuwe outfit personeel.
11 maart 2019
Modernere look belichaamt het openbaar vervoer van vandaag en morgen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.620.100
Brussel 11 maart 2019.

In totaal 5.100 personeelsleden van MIVB, zoals bestuurders, bestuursters, veiligheidsmedewerkers, verkoop- en onthaalpersoneel, omkadering, dispatchers,… dragen dagdagelijks tijdens de uitoefening van hun functie, een uniform. Het uniform dat tot vandaag wordt gedragen dateert al van 2006, hoog tijd dus om dat uniform eens te herbekijken om te komen tot een modernere look.  

Modern vervoer - modern uniform.

De keuze om het nieuwe uniform te herteken viel op Belgisch ontwerper Olivier Strelli. "Het voorkomen van het personeel was onze voornaamste bekommernis. Blauw was bijna een evidentie omdat die kleur vele mensen bekoort en tijdloos is. We kozen voor een samengaan van drie soorten blauw: marineblauw/koningsblauw en MIVB-blauw voor een betere herkenbaarheid”, aldus Oliver Strelli.

Wat verandert er?

Behalve een nieuwe snit heeft het nieuwe uniform ook nieuwe kleuren, nieuwe materialen en nieuwe stukken. Veel aandacht ging naar de kwaliteit van de materialen maar ook naar het draagcomfort, de vrouwelijkheid van het damesuniform, de identiteit en het comfort van de stukken. Het hele uniform kreeg een nieuwe look zodat het personeel zich er goed in voelt en de moderniteit van het Brusselse openbaar vervoer kan uitdragen. De catalogus van het uniform telt een tiental verschillende stukken, die volgens soort in mannen- en vrouwenversie zijn uitgevoerd en in verschillende kleuren afhankelijk van de job. Elk uniformpakket bestaat uit verplichte basisstukken en stukken naar keuze.
Nieuwigheden zijn o.a.:
- Het MIVB-logo, geborduurd of gedrukt op alle stukken
- Knopen met MIVB-opdruk
- De nieuwe stukken zijn: bodywarmer, polo met lange mouwen, handschoenen, sjaals, softshell, jurk …
- De snit is meer trendy: chinobroek, aansluitende hemden, …


Binnenkort is het personeel van de MIVB in de nieuwe outfit te zien. 

Vier kleuren.

Het kleurenpalet wordt gedomineerd door MIVB-tonen: blauw en rood. Grijs blijft de kleur voor de veiligheidsdienst. Daarbij komt wit voor het management en de ondersteunende functies. Alles samen werden vier kleuren bepaald per beroepscategorie. Elk beroep wordt onderscheiden door een hoofdkleur van het bovenstuk -hemden, polo’s, regenjas:
- Blauw: voor bestuurders/bestuursters, onthaal- en verkooppersoneel
- Grijs: voor veiligheidsmedewerkers
- Rood: voor multimodale medewerkers
- Wit: voor het management op het terrein en ondersteunende functies
Variatie op de kleuren is mogelijk afhankelijk van de uitgeoefende functie of er worden accessoires aan de outfit toegevoegd.

Vanaf wanneer?

De levering van de nieuwe stukken is voorzien voor 25 maart en de reizigers zullen de verandering zien in mei omdat vanaf dan het MIVB-personeel hun nieuwe uniform zal dragen op het net. Een Franse onderneming, Cepovett, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren en vervaardigen van beroepskleding, zal het uniform maken, bovendien beantwoordt de leverancier aan de striktste milieu- en sociale criteria: kwaliteit van de materialen, werkomstandigheden, enz.

Recyclage.

De oude uniformen krijgen een tweede leven en zullen worden omgevormd tot isolatiemateriaal. In verschillende stelplaatsen worden Recy’Clothes-containers opgesteld om de oude stukken in te zamelen zodat ze kunnen worden gerecycleerd.

Artikel n° : 03-19-7316
Geplaatst : 19:42 11/03/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.