Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4963640
Laatste artikelen
Advocaten worden te veel managers, wat met de rol van de Stafhouder?
Meldert Nedermolen: Bouwmaterialen uit parkeergarage GAW Nedermolen gestolen?-Update2
Brandweer: Beseffen ze de gevaren nog wel of is de opleiding toch onvoldoende?
Meldert Nedermolen vzw : Experimenteel radio-onderzoek wordt onmogelijk gemaakt.
Aalst : Hoeveel is er "gefoefeld" met de erkenning van GAW Nedermolen te Meldert?-MM-286-01
Robin Hoods in Antwerpen.
04 februari 2019
Aquafin moet niet te ijdel omspringen met gevaren rond stoutmoedige overval.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.551.500.
Antwerpen 04 februari 2019.

Om journalisten van de klassieke pers een -technisch- oor aan te naaien is er niet al te veel kennis nodig. Els Liekens van Aquafin weet immers niet of die sjarels die de kluizenkraak bij BNP-Parisbas pleegden, geen aangepaste maskers hebben gedragen, de uitvoerders moeten zeker betere klussers zijn geweest, niet de eerste de besten, en ze moeten over degelijk gereedschap beschikt hebben. Weet Els Liekens veel of er soms van die daders niet iemand bij die klus werd gedood? Volgens Morsum Magnificat is de riolering, mits aangepaste bescherming, niet het probleem, wel de mogelijke kabels en leidingen die ze bij het graven van en naar de riolering zijn tegen gekomen, zoals elektriciteit, gas. 

Zwak.
Dat zo'n huzarenstukje mogelijk was, toont de zwakte van het systeem, ja zelfs van de riolering aan, in een degelijke rioolbuis uit gewapend beton, maakt men niet zo vlug gaten, de toegang tot de riolering was dus een zwakke schakel, idem met de vloer van de kluizenzaal van de bank.    

Zwart geld?

Gezien de buurt, mogen we aannemen dat er ook zwart geld in de kluizen aanwezig moet zijn geweest en daarop staat geen naam. Bij Morsum Magnificat zijn gevallen bekend waar een zoon, die een bedrijf in Genk runt, zijn moeder een plastic zak met zwart geld in haar kluis laat verstoppen en dat zal niet het énige geval zijn. De actie "Robin Hood" in Antwerpen is zeker niet door broekjes uitgevoerd.  

Staat van het gehuurde.

Men kan zich misschien de vraag stellen over de staat van het verhuurde pand vanwaar de operatie gestart is en wie daar wil wonen. Veel vreemdelingen stellen geen hoge eisen, hier is weer bewezen, dat bij verhuring de facto een wooninspectie zou moeten worden uitgevoerd dan had men al meteen een richting om de daders te zoeken.  

Artikel n° : 01-19-7298
Geplaatst : 19:29 4/02/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 04 februari 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.