Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4963578
Laatste artikelen
Advocaten worden te veel managers, wat met de rol van de Stafhouder?
Meldert Nedermolen: Bouwmaterialen uit parkeergarage GAW Nedermolen gestolen?-Update2
Brandweer: Beseffen ze de gevaren nog wel of is de opleiding toch onvoldoende?
Meldert Nedermolen vzw : Experimenteel radio-onderzoek wordt onmogelijk gemaakt.
Aalst : Hoeveel is er "gefoefeld" met de erkenning van GAW Nedermolen te Meldert?-MM-286-01
MIVB vestigt een nieuw record in 2018.
16 januari 2019
Tendens wordt met 417,5 miljoen ritten verder gezet. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.515.100.
Brussel 16 januari 2019.

Volgens de laatste schattingen zet de MIVB met haar cijfers van 2018 een nieuw record neer. Was er in 2017 al een stijgende tendens dan doet 2018 het nog beter met 417,5 miljoen ritten, goed voor maar liefst 16,6 miljoen extra ritten (+4%) voor de bussen, trams en metro’s.

Bevestiging van recente studie.

In 2018 stegen de verplaatsingen met 4% en het aantal tram-, bus- en metroritten steeg van  400,9 miljoen in 2017 naar 417,5 miljoen. Dat zijn 16,6 miljoen extra ritten op een jaar tijd. "De cijfers bevestigen de recente studie van VIAS die aangeeft dat het aandeel van het openbaar vervoer in Brussel onophoudelijk stijgt. 72% van de Brusselaars verklaart dat ze de afgelopen twaalf maanden het openbaar vervoer gebruikten. Daarmee steekt het openbaar vervoer de wagen voorbij. En de MIVB heeft absoluut de ambitie om de favoriete vervoerswijze in Brussel te blijven. In 2019 ontbreekt het niet aan projecten om de reizigers nog beter te ontvangen en hen een almaar performantere dienstverlening te bieden", zo zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. 

Steeds meer reizigers.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet zegt: "Steeds meer reizigers kiezen voor de MIVB om zich te verplaatsen. Het is erg bemoedigend om te zien dat mensen hun gewoontes veranderen. Brussel gaat erop vooruit. De reizigerscijfers voor 2018 zijn hier het bewijs van. Door 5,2 miljard te investeren in het openbaar vervoer heeft de Brusselse regering deze evolutie aangemoedigd en ondersteund. Deze investeringen maken mee de ommezwaai mogelijk van een stad voor auto’s naar een stad voor mensen. Door de bus, de tram en de metro te nemen, hebben de Brusselaars het afgelopen jaar elke dag bijgedragen aan een beter klimaat in onze stad”.

Populariteit nog doen toenemen.

Bedoeling van de MIVB is haar populariteit in 2019 nog te zien toenemen en nog meer reizigers te ontvangen die overtuigd zijn van het nut van het openbaar vervoer en aan projecten ontbreekt het niet. De 9.000 medewerkers zetten zich dagdagelijks in om de capaciteit op het net te verhogen en het gebruik ervan te vergemakkelijken.

Aan projecten geen gebrek.

De 251 nieuwe hybride bussen zullen met  mondjesmaat worden in dienst gesteld, met daarbij een belangrijk aandeel gelede bussen. Deze nieuwe voertuigen zullen niet alleen toelaten meer reizigers te vervoeren, maar zij zullen ook het MIVB-busnet grondig hervormen door nieuwe lijnen en nieuwe verbindingen tussen de wijken aan te bieden. Een buslijn met gelede elektrische bussen wordt komende lente getest. Eind dit jaar worden de eerste nieuwe metrostellen M7 geleverd terwijl de MIVB in 2019 ook de modernisering van de metrolijnen en de uitbreiding van de metro naar het noorden van Brussel verderzet. Verschillende gerenoveerde stations worden ingewijd. De Brusselse tram viert feest voor zijn 150ste verjaardag en de Brusselaars zullen voor die gelegenheid de trammaquette van de nieuwe generatie kunnen ontdekken. Trams die tegen 2020 in de straten van Brussel zullen rijden. Nieuwe ontwikkelingen worden verwacht met de mobiele app en een uitbreiding van betalingsmogelijkheden wordt bestudeerd. Ten slotte krijgen de MIVB-medewerkers dit jaar ook een nieuw uniform.

2018: een nieuw overzicht

2018 werd gekenmerkt door het afwerken van talloze projecten en werven, waaronder de inwijding van de allereerste volledig elektrische midibuslijn -lijn 33 in het stadscentrum-, de komst van elektrische bussen op lijn 13, de inwijding van de nieuwe tramlijn 9 en van de verlengde lijn 8, de lancering van de nieuwe mobiele app, de inwijding van de nieuwe Marconi-tramremise in Ukkel, de bestelling van 175 nieuwe trams en de goedkeuring van het busplan door de Brusselse regering.

NVDR.
Ook vandaag hebben we in Brussel weer gebruik gemaakt van de MIVB diensten, alles liep weer zoals het hoort en het materiaal is goed onderhouden, van goede kwaliteit en op tijd. Dag en nacht verschil met De Lijn waar er wel altijd wel iets fout loopt. 

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

Artikel n° : 01-19-7286
Geplaatst : 21:23 16/01/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 16 januari 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.