Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815123
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Radio2 Inspecteur: Ondeskundig misbruik van Vlaams belastinggeld-Rechtzetting
07 januari 2019
Behalve het Rolrecht zijn er ook per partij de kosten voor het rechtsbijstandfonds.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.504.000.
Brussel  07 januari 2019.

Rechtzetting.

Het "Rolrecht" van 80 euro plus 40 euro voor het rechtsbijstandfonds samen is 120 euro en geen 160 euro zoals we abusievelijk hebben gemeld, dat is nog altijd drie keer meer dan wat Sven Pichal via Radio2 laat verkondigen.

--- einde Rechtzetting  17:36 8/01/2019

De zelfverklaarde Radio2 inspecteur en zijn medewerkster Kathleen, gaan vandaag weer in de fout in hun berichtgeving over de kosten rond een huurgeding bij de Vrederechter. Ook andere berichten, de tussenkomst van gewezen Vrederechter Nols ten spijt, kloppen niet of zijn onvolledig. Een Vrederechter zal zich bij een plaatsbezoek altijd laten vergezellen door een deskundige waarvan de kosten, zo'n driehonderd euro, door de aanleggende partij zullen moeten betaald worden. De zelfverklaarde inspecteur blijft zich in de huurwetgeving op glad ijs begeven en is niet correct met zijn informatie. Huurperikelen zijn niet zo eenvoudig als Pichal het laat uitschijnen.

Sven Pichal vergeet dat er behalve 40 rolrecht PER PARTIJ !! ook 20 per partij bijdrage voor het rechtsbijstandfonds moet betaald worden. Een huurder die de eigenaar voor de Vrederechter daagt, betaalt geen 40, maar 160 dat is het vierdubbele van wat Sven Pichal via de publieke radio beweert, een afgang van formaat.

"Zijn" Radiorechter.

Het programma waarin sprake is van een reizende Rechter is een populair Nederlands tv- programma. Hoe hautain Sven Pichal wel is om Vrederechter Nols in casu als "zijn radiorechter" te omschrijven, het geeft aan hoe ijdel deze radiomaker omspringt met het feit dat een op rust gesteld Vrederechter de radioshow mag komen stelen. Vrederechter Nols zou goed moeten weten, dat vrederechters quasi nooit alleen - behalve bijgestaan door de Griffier- op plaatsbezoek gaan, er telkens beroep wordt gedaan op een deskundige al dan niet vergezeld van een sapiteur. De aanleggende partij de kosten van de door de Vrederechter gevorderde Expert mag betalen, afhangende van de zaak minstens driehonderd euro, maar het kan ook veel meer zijn. 


Niet alle Vrederechters zijn scheutig op plaatsbezoeken. 

Meer volgt, we zijn de "Inspecteur" niet die met Vlaams belastinggeld wordt betaald.

Artikel n : 01-19-7277
Geplaatst : 18:43 5/01/2019

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 08 januari 2019 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.