Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815139
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Radio2: Zelfverklaard inspecteur weer onvolledig met informatie rond de woonproblematiek.
05 januari 2019
Geen huursubsidie voor een pand dat niet voldoet aan de Vlaamse Wooncode.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.499.000.
Brussel  05 januari 2019.

Het is de zogenaamde inspecteur van Radio2 dan toch gelukt om in het kader van de huurwet, Liesbeth Homans, naar de studio te lokken. Sven Pichal, duidelijk wars van enige kennis of ervaring, eenzijdige informatie uit linkse hoek,  blijft zich ondeskundig vastbijten in de woonproblematiek. Pichal bracht deze week nog maar eens het totaal ongepaste voorbeeld van een alleenstaande dame van 68 met een piepklein inkomen die maar geen huurpand kon vinden en die toch een appartement van 950 euro kon huren door negen maanden, met vrijgemaakte spaarcenten, huur vooruit te betalen, een slechter voorbeeld kon Pichal niet bedenken. Een huurder mag niet meer dan dertig procent van diens inkomen aan huur besteden, de makelaars mogen vragen dat de kandidaat huurder dat bewijst wat die dame sowieso niet kon. Met spaarcenten de huur betalen is het probleem van niet betalen van de huur tijdelijk opschorten. Wie een dergelijk hoge huur negen maanden op voorhand kan betalen, behoort niet tot de klasse van de sukkelaars die dat niet kunnen en die geen betaalbaar pand kunnen huren.

Minister Homans onvolledig over huursubsidie.

Minister Homans mocht bij Sven Pichal komen uitleggen dat Vlaanderen na de 6e Staatshervorming, een huurwetgeving dient op te maken, dat is Homans nu, pas na vier jaar, per 1 januari 2019 gelukt. Het  Brussels Gewest heeft dat reeds in oktober 2017 klaargespeeld, Homans loopt met de nieuwe huurwet dus ver achter. Minister Homans kon zonder enige weerstand van Sven Pichal ook rustig komen uitleggen dat het niveau om een subsidie te bekomen en het bedrag ervan, onder haar beleid werd opgetrokken. Maar Homans krijgt geen weerstand omdat zij wijselijk vergeet te zeggen dat huurpanden die niet voldoen aan de Vlaamse Wooncode, géén huursubsidie kunnen ontvangen! Sven Pichal krijgt hiervan een recent schriftelijk bewijs, hij en zijn medewerkster Kathleen, krijgen hetzelfde ongecensureerd document waarmee deze redactie aantoont wél op de hoogte zijn van de materie, erger, betrokken partij is. 

Huurder gedupeerde.

Wie een klein inkomen heeft, recht heeft op een sociale woning en op de lange wachtlijst prijkt en geen huursubsidie kan ontvangen omdat de woning niet conform is, zou veel meer aandacht van de Vrederechters moeten krijgen, dat is overwegend niét het geval. Een Vrederechter zal bij een geschil de ogen sluiten voor de niet conformiteit van de woning en makkelijker het huurcontract verbreken waardoor de huurder -die het kot niet afbreekt en perfect onderhoud-, weer gedupeerd is. Dat onderwerp heeft de zelfverklaarde inspecteur van Radio2, bij gebrek aan kennis, ook nog niet behandeld. Morsum Magnificat kijkt met belangstelling uit naar de bevindingen van de "Radiorechter" waartegen geen reactie mogelijk is. 

Pro Deo advocaten.

In de praktijk kan er tegen een vonnis van de Vrederechter bij de Rechtbank van Eerste Aanleg beroep worden aangetekend en die Rechters volgen niet altijd de Vrederechter. Huurders moeten het dan vaak opnemen tegen verhuurders die met dure advocaten de zaak kunnen aanpakken, huurders moeten zich vaak tevreden stellen met een pro Deo advocaat, meestal stagairs, Tableau advocaten houden zich niet bezig met pro Deo. 

Artikel n° : 01-19-7275
Geplaatst : 9:24 5/01/20199

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.