Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5273187
Laatste artikelen
VOKA’s Dag van de Ondernemer op de rechtbank-P1-Update2
Infrabel / NMBS reageren niet op te moeilijke vragen van Morsum Magnificat.
Infrabel : Weer miserie met spoorovergang in Begijnendijk-Update1
Europol: Wereldwijde actie tegen het witwassen van geld.
Morsum Magnificat is geen gazet, die hanteren de pen van het systeem -MM-290-01
Genk OCMW : Plegen of meewerken aan domiciliefraude?
30 december 2018
CAW Hasselt huisvest maanden mensen met referentieadres bij OCMW Genk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.493.900.
Genk / Hasselt  30 december 2018.

De voorwaarden om bij een dienst bevolking met een referentieadres te worden ingeschreven zijn bepaald. Eén van die condito sine qua non voorwaarden is dat men dakloos moet zijn. Iemand die een leefloon ontvangt en door een OCMW, in casu Genk, bij gebrek aan noodwoningen bij het CAW te Hasselt wordt gedumpt, is niet dakloos en kan dus bijgevolg in de bevolkingsregisters van Genk, niet met een referentieadres bij het OCMW worden ingeschreven, dat is zonder meer domiciliefraude.

Subsidies.

Buiten de domiciliefraude moeten ook vragen worden gesteld, waarom het CAW te Hasselt weigert om, zoals dat in artikel 7 § 1 van de wet op de bevolkingsregisters  van 16 juli 1991 is voorzien, hun "logé" op hoofdverblijfplaats in te schrijven? De reden daarvan zou zijn dat de CAW's subsidie ontvangen om personen op te vangen en wanneer die personen er gedomicilieerd worden, de subsidie wegvalt! We stelden daarover vragen aan Jan G. en Guy V. van CAW Limburg, maar een reactie was er -nog- niet, wellicht wegens de alomvattende eindejaarsroes.

Op Hotel.

In Genk worden OCMW klanten blijkbaar ook gefinancierd om in een goedkoop Hotel aan de Sledderloweg te verblijven, maar daar is geen inschrijving op hoofdverblijfplaats mogelijk. Sommige ambtenaren binnen stad Genk stellen zich daar wel vragen over, maar om een wijkagent aldaar een kijkje te laten nemen zou zoveel betekenen als tegen de haren van het OCMW in te strijken! Morsum Magnificat stelde ook vragen aan de voorzitter van het OCMW die -zoals we dat ook kennen van de parketten- de zaak "zou" onderzoeken. De wijkagent moet dus ook de ogen sluiten, we kennen nog zo'n geval in de Winterslagstraat waar een andere gemeente Genk attent diende te maken op die domiciliefraude! 

Rijksregister.

Bij het Rijksregister -RRN- bevestigt men aan deze redactie dat het niet mag, maar dat het de taak van de gemeente is om daar op toe te zien!         
 
Artikel n° : 12-18-7267
Geplaatst : 16:11 30/12/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 30 december 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.