Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4963681
Laatste artikelen
Advocaten worden te veel managers, wat met de rol van de Stafhouder?
Meldert Nedermolen: Bouwmaterialen uit parkeergarage GAW Nedermolen gestolen?-Update2
Brandweer: Beseffen ze de gevaren nog wel of is de opleiding toch onvoldoende?
Meldert Nedermolen vzw : Experimenteel radio-onderzoek wordt onmogelijk gemaakt.
Aalst : Hoeveel is er "gefoefeld" met de erkenning van GAW Nedermolen te Meldert?-MM-286-01
Voka in de "Dag van de onderneming op de rechtbank"-MM-282-02
07 december 2018
Nooit in de rechtbank zo weinig vuurwerk tussen advocaten en het Openbaar Ministerie gezien.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.466.600.
Leuven 07 december 2018.

MM_282_01_Voka_Leuven.pdf

In het kader van de aard en de impact van sociale en fiscale inspecties bij bedrijven heeft Voka het klaar gekregen om in de Assisenzaal van het gerechtsgebouw te Leuven een exclusieve setting te versieren. Een Procureur des Konings, een Arbeidsauditeur, drie sociale / fiscale inspecteurs en twee advocaten mochten voor deze "setting" de show stelen. Moderator was advocaat en gewezen stafhouder Johan Mommaerts. Huidig stafhouder Erwin Goffin mocht het evenement van Voka starten met een welkomstwoord waarna de stafhouder verdween. Op het einde van de "Dag van de onderneming in de rechtbank" volgde op de tweede verdieping een "walking dinner" waaraan, zoals altijd, Morsum Magnificat niet deelnam. De vragen die uit de zaal mochten worden gesteld, waren, zoals quasi altijd, "beperkt". Kritische vragen uit de zaal worden nooit en nergens gewaardeerd.

In dialoog.

De substituut Jens Timmermans lichtte toe, dat de gevallen voor 98% in dialoog worden afgehandeld, conclusie is dus, dat sociaal / fiscale misdrijven overwegend in overleg met justitie worden afgehaspeld, dit is duidelijk een klassenjustitie waarbij fraudeurs met illegaal verworven fondsen dat geld kunnen gebruiken om hun straf af te kopen! Ook inspecteur Vicky Vangilbergen geeft aan dat wie na een controle niet akkoord is, een gemotiveerd verweer kan indienen. De administratie is sowieso volgens de wet van 29 juli 1991 op de motiveringsplicht, verplicht haar beslissing te motiveren. Bij  de bijeenkomst werd slechts een zeer klein gedeelte van de ter zake wet behandeld.

Geen antwoord.

Auditeur Nathalie Heremans, stelde dat zij ook de politie kunnen sturen om bepaalde informatie op te vragen, Morsum Magnificat heeft daarbij, gezien de kwalificatie en de politieke invloed op de lokale politie, wel vragen. Morsum Magnificat wilde weten of bij een melding door een burger van sociale fraude, de melder zelf de politie moet verwittigen, noch William Van Sinay, noch de Auditeur gaven daarover duidelijkheid! Zelfs wanneer Morsum Magnificat tijdens het netwerkmoment het bewijs aan de Auditeur toonde, kwam er geen duidelijkheid. Waarvoor dient een netwerkmoment dan, of is het betalen van 65 euro door Voka leden dan toch het belangrijkste? 


Passage van een e-mailbericht :
Bij een "melding" stuurde de sociale inspecteur van TSW Leuven een mail dat de melder maar zelf de politie diende op te trommelen! Totaal onaanvaardbaar.

Artikel n : 12-18-7251
Geplaatst : 11:27 7/12/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 

Laatste update ( 08 december 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.