Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4808791
Laatste artikelen
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
MIVB Pakt in haar jaarverslag uit met veel nieuws-Update1
Vlaams Belang slachtoffer van eigen succes?-Update1
Proxy Delhaize Betekom moet lege kratten als opstapje opbergen.
02 december 2018
Arbeidsinspectie stelde na klacht een onderzoek in. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.459.100
Betekom 02 december 2018.  

Proxy Delhaize te Betekom, handeldrijvend onder de naam V.V.L. Van Vlasselaer bvba, stelt in de winkel, ten behoeve van haar personeel n de klanten, voor het bereiken van de bovenste rekken, omgekeerde lege drankkratten ter beschikking. Dat is voor het gebruik van personeel strijdig met de arbeidsveiligheid, de CE markering en de richtlijn arbeidsmiddelen zoals voorzien in hoofdstuk 7 van het Arbobesluit. Er was trouwens op 17 maart een incident waarbij -helaas weer- deze redactie betrokken was.

Arbeidsinspectie.

Terwijl andere gelijkaardige supermarkten, zoals Carrefour en Delhaize in Aarschot, zoals dat hoort, veilige opstapjes aan het personeel en klanten ter beschikking stellen, stellen de welstellende Van Vlasselaers, waarvan hun bedrijven het financieel zeker niet slecht doen, lege kratten ter beschikking. Na een klacht is de arbeidsinspectie medio augustus 2018 bij Proxy Delhaize op bezoek geweest en stelde vast dat VVL wel wat inspanningen doet, maar kreeg een onvoldoende voor de lege drankkratten die als opstapje worden gebruikt, de arbeidsinspectie verwees naar de Codex over het welzijn op het werk. De verantwoordelijke Jos Van Vlasselaer, politicus in het gehucht aan de Raambeek -Begijnendijk- en gewezen Schepen van Openbare Werken, moet, zoals andere supermarkten, naar een andere veiliger oplossing zoeken. 

S.A.F.E.

Jos Van Vlasselaer, jarenlang actief in de dorpspolitiek, faalde als teamspeler en kwam in de politiek in aanvaring over een kwestie van de sporthal te Betekom, een verhaal dat Jos Van Vlasselaer bij deze redactie nooit hard kon maken. Het dispuut met Van Vlasselaer binnen de MGB kon niet worden bijgelegd. Bij de recente verkiezingen is er dan maar een nieuwe partij opgericht waar ook dochter Kathleen werd ingelijfd, de afkorting van de partij is S.A.F.E., in casu een zeer slecht gekozen naam. Proxy Delhaize is door deze redactie al enkele keren betrapt op het niet naleven van de veiligheid, dus NIET SAFE! Dat was het geval bij werken die door derden werden uitgevoerd en waarop de betrokken zaakvoerders van Proxy Delhaize ook moeten toezien. Nu stelde de arbeidsinspectie het ook vast, Morsum Magnificat weet dus, tot spijt wie het benijdt, waarover zij het heeft.  


Artikel n : 12-18-7245
Geplaatst : 18:20 2/12/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 

Laatste update ( 03 december 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.