Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506897
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
Radio2 inspecteur: Publiciteit voor UNIA, dat wel, maar case was veel te zwak en tekenend.
21 november 2018
Die dakloze kandidaat huurder kon met zoveel geld overal huren, Vrt liet zich voor de kar spannen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 4.442.400
Brussel 21 november 2018.

In de huurcase twee dagen na elkaar op Radio2 gebracht, mocht dakloze Annemie gebruik maken om op een emotionele en sentimentele manier via de zogenaamde zelfverklaarde inspecteur Sven Pichal, het publiek te bespelen. Morsum Magnificat heeft Sven Pichal nog nooit ontmoet in de tientallen Commissies Wonen die we hebben bijgewoond. Radio2 en de inspecteur hebben zich in deze zaak rond Annemie voor de kar laten spannen en platte publiciteit gevoerd voor hun linkse vrienden van Unia en het Huurdersplatform. 

OCMW.

Als Annemie via een OCMW een woonst kreeg toegewezen die "zwart zag van de schimmel" dan wordt hier weer bevestigd wat Morsum Magnificat al jaren heeft blootgelegd: OCMW's brengen mensen met problemen die op hen beroep doen, nóg meer in de problemen, in casu wonen in een ongezonde woning. Eén voorbeeld daarvan is Morsum Magnificat 156 van augustus 2008 waar het OCMW van Begijnendijk een doodziek persoon in een ongezonde woning dumpte, die persoon Danny tijdens die huurperiode overleden is. De politica / advocaat Patricia Stevens die toen voorzitter was, verliet de MGB met slaande deuren en is nu weer actief in een andere politieke partij!

Immo Dewaele.

Uit contacten van Morsum Magnificat met Sofie De Meulemeester van Immo Dewaele is duidelijk dat het immokantoor voor de verhuurder een succesvolle commerciële regeling afsloot, maar daar moeten toch wel meer vragen over gesteld worden. Annemie leeft duidelijk boven haar stand en betaalt negenhonderd euro huur terwijl haar inkomen slechts driehonderd euro hoger ligt! Unia heeft daar geen punt van gemaakt en de inspecteur ook niet. Het verhuurkantoor had zelfs met een dergelijke disproportionele financiële tegemoetkoming van de huurster, zo'n contract niet mogen afsluiten omdat er vroeg of laat toch financiële problemen komen. Morsum Magnificat denkt dat Immo Dewaele, Annemie geen dienst heeft bewezen door een dergelijk huurcontract af te sluiten. De regel is, dat men slechts dertig procent van het inkomen aan huur mag besteden.  

Huurdersplatform.

Het is schrijnend dat de overheid inzake niet conforme te huur aangeboden panden decennia in de fout is -Burgerlijk Wetboek en Vlaamse Wooncode- en nu aan het Huurdersplatform en de Huurdersbonden op de koop toe meer dan honderd miljoen subsidie toekent  - zie onder - om sukkelaars die slachtoffer zijn van de falende overheid, te helpen. Hoe kan een Huurdersplatform op die manier en onder die omstandigheden, fatsoenlijke obstructie voeren tegen hun broodheren? Tijdens een bijeenkomst met de KU-Leuven werd Geert Inslegers door Morsum Magnificat op zijn nummer gezet. 

De Vlaamse -p-Oveheid betaalt met belastinggeld aan de
huurdersbonden maar liefst 1.122.096,20 euro subsidie 

Een basissubsidie van 260.736 euro.
Een aanvullende subsidie van 128.555 euro.
Een VIA subsidie van 1.266,31 euro.
Totaal voor Antwerpen  390.557,31 euro

Een basissubsidie van 260.736 euro.
Een aanvullende subsidie van 128.555 euro.
Een VIA subsidie van 1.105,58 euro.
Totaal voor Oost- Vlaanderen 390.557,31 euro

Een basissubsidie van 211.324 euro.
Een aanvullende subsidie van 128.555 euro.
Een VIA subsidie van 1.266,31 euro.
Totaal voor Limburg 340.984,58 euro

Verhitte discussie.

In de loop van de namiddag volgde nog een verhitte discussie met Kathleen van Radio2 die vond dat wij geen contact hadden mogen nemen met Immo kantoor Dewaele. Het hulpje van de grote? inspecteur denkt het zich blijkbaar, vanaf haar Ivoren toren, te kunnen veroorloven om anderen te dicteren wat deze wel of niet mogen doen, in ons geval, niet dus.  Hautaine Vrt journalisten moeten wat minder hoog van de toren blazen. Morsum Magnificat voert al jaren onderzoek in deze materie en is bovendien ervaringsdeskundige en zal zich niet laten beïnvloeden door de pamper pers. Kathleen had het ook nog over de Roddelgazet van de Journalistiek -RvdJ-, we zijn dus in tegenstelling tot wat ze beweert, tóch journalist! Die roddelgazet nagelde Morsum Magnificat in het kader van artikels over het OCMW van Begijnendijk ook aan de schandpaal, maar dat OCMW kreeg nergens van de Rechter gelijk, niet in Leuven en niet in Hoger Beroep te Brussel!

Artikel n° : 11-18-7236
Geplaatst : 17:00 21/11/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 19 december 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.