Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506870
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
Radio2 inspecteur lost individueel probleem op en luistert naar meelopers-Update1
20 november 2018
Huurdersplatform wordt door de schuldige overheid financieel gesteund en is niet onafhankelijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 4.441.300
Brussel / Rillaar 20 november 2018.

--- Update 1

Ultralinkse Unia informeert "het volk" niet correct omdat zij tijdens het gesprek met de "inspecteur" niet specifiek heeft gezegd dat de verhuurder mag nagaan of het inkomen van de huurder voldoende hoog is. Meer bepaald moet het inkomen van de huurder DRIE KEER hoger zijn dan het bedrag van de huur. Morsum Magnificat heeft dat ZES JAAR geleden al uitgevlooid en de CGKR heeft dat met een bericht van 20 augustus 2012 bevestigd - inzet -. De CGKR heeft ook een flyer waarin die materie ook wordt uiteen gezet. Het was hier de "inspecteur" weer te doen om voor haar "linkse" gelijkgestemden in casu UNIA publiciteit te voeren. Het is totaal ongepast dat Unia een dossier gaat bekijken waarvoor ze duidelijk niet bevoegd is omdat hier geen sprake is van vermogensdiscriminatie.


   Unia informeert "Het Volk" vandaag via Radio2 dus NIET correct, minstens onvolledig.


Voorstelling van de CGKR - UNIA - door ZAK .....

Niet correct informeren.

De linkse Vrt laat alleen maar gelijkgestemden -links- aan het woord en informeert "Het Volk" niet correct. De huur mag niet meer bedragen dan dertig procent van het inkomen, Unia is dus verkeerd als ze dat niet heeft gemeld, Morsum Magnificat heeft destijds op dat vlak diverse dossiers bij de CGKR zonder succes ingediend, Unia helpt heel graag allochtonen. 

--- ende update 9:00 21/11/2018

Burgemeester Peeters, dienst R.O., IGO en
Wonen Vlaanderen werden mede een "Melding" op de hoogte gebracht.

De Radio2 inspecteur heeft zich heden morgen weer op glad ijs begeven en waarschijnlijk slechts een oplossing gevonden voor één persoon die, wellicht omwille van een bepaalde politieke kleur, persoonlijk geholpen werd. De 68 jarige dame -mogen dames nu ineens hun leeftijd publiek maken?- die zoals tienduizenden andere met huurproblemen kampt, kan met een inkomen van 1200 euro geen fatsoenlijke woning huren. De inspecteur heeft "het Volk" niet geïnformeerd dat een huurder niet meer dan dertig procent van diens inkomen aan huur mag spenderen en de verhuurders het recht hebben dat effectief na te gaan.

Huurdersplatform.

Radio2 tapt het liefst uit linkse vaatjes, zodoende werd Geert Inslegers van het Vlaams Huurdersplatform voor de micro gehaald. Wij bij Morsum Magnificat hebben niet begrepen wat meneer Inslegers eigenlijk heeft verteld dat relevant is voor huurders die af te rekenen hebben met problemen. Feit is alleszins dat Inslegers tot het huurdersplatform behoort en niet bij de huurdersbonden, dat is een groot verschil. Inslegers zou op die plaats, waar hij al jaren zijn broek verslijt -postjes behouden- veel meer moeten kunnen doen, maar hoe kun je in godsnaam het wanbeleid van je broodheren ondermijnen? De Vlaamse -p-Overheid betaalt aan de diverse huurdersbonden in Vlaanderen ruim één miljoen euro subsidie en meneer Inslegers moet ook boterhammen blijven eten!

Ervaringsdeskundigen niet gewenst.

Drie universiteiten worden regelmatig door de Vlaamse Overheid ingeschakeld om onderzoeken te voeren, de KU-Leuven met de HIVA op kop, en er zijn in diverse boeken en studies duizenden pagina's geproduceerd die allemaal naar de bekende weg wijzen, maar in de praktijk gaat het van kwaad naar erger. De malafide verhuurders worden niet aangepakt, de kwaliteit van de woningen verbetert niet maar de huurprijs wordt hoger. Minister Homans is in haar nieuwe ontwerp de eigenaars op de koop toe nog eens tegemoet gekomen.

Elektriciteit.

Tien jaar geleden is in het 6e verslag van Wonen Vlaanderen door meneer Vandromme in het Vlaams Parlement al bekend gemaakt dat bij 85% van de ongeschikt- of onbewoonbaar verklaarde woningen de oorzaak lag bij een gebrekkige elektrische installatie, tien jaar later ziet Morsum Magnificat nog steeds geen verbetering in de situatie. Homans geeft meer macht aan de lokale besturen, terwijl het uitgerekend de lokale besturen zijn die in de fout gaan qua controle en handhaving -zie foto inzet-.   

Het schakelbordje staat ondersteboven -art.5 AREI-. 

Dit pand is al jaren verhuurd, de elektrische installatie is levensgevaarlijk en de verhuurder is een huisjesmelker die door stad Aarschot op vele vlakken nooit een strobreed in de weg werd gelegd. Er zijn slechts twee elektrische kringen, allebei 20A en dat is voor bijvoorbeeld lichtkringen te veel, etc. Er zijn stopcontacten en stekkers met aardpen, maar er is zo te zien, geen aarding! Allemaal goed genoeg voor de huurders....

Artikel n° : 11-18-7235
Geplaatst : 14:49 20/11/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 22 november 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.