Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506823
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
Tremelo na de verkiezingen: Doen de messenvechters hun naam eer aan?
19 november 2018
Een analyse over de winnaars en de verliezers spijst het openbaar gerucht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 4.438.700
Tremelo / Rillaar 18 november 2018.

Tremelo en haar gehuchten scoren in de geschiedenis als messenvechters, maar in werkelijkheid is de "gehucht" mentaliteit er nooit verdwenen. Nu de verkiezingen achter de rug zijn en de politieke huichelaars er met vereende krachten in slaagden om de schepen van private werken, Dams -Open Vld- aan de kant te duwen, is de weg vrij gemaakt voor nieuwe neo dictators, zoals een Nick De Rijck die volgens het openbaar gerucht met bepaalde ambtenaren van de gemeente die hem in het verleden wel eens iets in de weg hebben gelegd, af wil rekenen. Morsum Magnificat heeft ook nu weer Nick De Rijck om een reactie gevraagd, maar die bleef nu, net als vroeger uit.

De analyse. 

Bij de "Winnaars en verliezers samen in een nieuwe coalitie" worden door LV volgende kanttekeningen aan deze redactie gemaakt:
"Het moet je maar overkomen, de grote verliezer zijn van de gemeenteraadsverkiezingen en als beloning een schepenzetel krijgen.
Maar laat ons beginnen met de overwinnaars. De uittredende coalitie heeft zijn positie versterkt. CD&V is met 2 zetels meer de grote overwinnaar en zal met 3,5 op 6 mandaten het schepencollege domineren. Ook coalitiepartner VLD handhaaft zijn aantal zetels . Het mag uittredend burgemeester Dams een troost zijn dat hij van alle lijsttrekkers het meest aantal voorkeurstemmen heeft behaald , ondanks het feit dat tijdens de campagne alle pijlen op hem waren gericht.  Vlaams belang zag zijn stemmen met ruim 40% stijgen , hun lijsttrekker Alain Verschaeren haalde meer voorkeurstemmen dan de N-VA lijsttrekker en de partij veroverde een tweede zetel. Groen heeft een beetje ontgoocheld en blijft steken op de 2 zetels die ze reeds hadden . SP-a + Groen scoren amper beter dan 6 jaar terug en het opblazen van het kartel door Groen heeft links een zetel gekost . De grote verliezer van de verkiezingen is met amper 13,6% van de stemmen, zoals verwacht , de N-VA. De partij verloor ,in vergelijk met 2012 ,35% van haar kiezers en viel terug van 5 naar 3 zetels . Van de 25% die de partij haalde in Tremelo voor de provincieraadsverkiezingen bleef amper de helft over bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het duidelijkste bewijs dat de partij weinig contact heeft met het sociale weefsel in onze gemeente. Naar het aantal voorkeurstemmen toe is het een grote ontgoocheling en de slogan “ stem enkel voor mij en mijn familie “ heeft gewerkt. Voor de grote leider is de ultieme droom om schepen te worden uitgekomen en de rest zal hem waarschijnlijk een worst wezen"
Einde analyse van LV.

Rancunes, rekeningen vereffenen?

Morsum Magnificat stelt onomwonden zoals we altijd zijn, niets in het geniep, niets naamloos, niets achterbaks, de vraag aan Nick De Rijck -N-VA- of er door zijn aanstelling als Schepen van Openbare Werken, rancunes ten opzichte van bepaalde ambtenaren van Tremelo in zijn vizier liggen, dat is wat deze redactie uit meerdere bronnen, waarvan betrouwbare, heeft opgevangen. Alhoewel utopisch, stellen we de N-VA'er toch de vraag. Nick is naar onze ervaring ook één van de moderne selectieve democraten, die praten zolang je over de volle lijn zijn / hun zienswijze beaamt, maar Morsum Magnificat is nu eenmaal geen "ja" knikker, niet links, niet rechts, maar averechts.  
 
Dams uiteindelijk weg.

Anderzijds begrijpen we niet dat bepaalde personen met een vrij beroep en een vrij drukke praktijk op de politieke kar zijn gesprongen, louter om Dams weg te krijgen. Om enigszins ietwat geloofwaardig in het maandelijkse gemeentecircus een nummertje te kunnen opvoeren, moet je dossierkennis hebben en dat kan men alleen maar bekomen met de dossiers door te nemen, kortom er mee bezig te zijn. Wij denken dat dit nooit ten goede zal komen van de klanten van de betrokkene, dus afwachten. 

Het ongenoegen van Sven Nys.

Er wordt ook met argusogen uitgekeken naar de prestaties van andere nieuwkomers, maar eens in het zadel wordt het allemaal weer vanouds en worden de plooien vlug glad gestreken, de wolven in het bos buiten mekaar niet. Niet vreemd is, dat Svenneke Nys zijn politieke nek naar de partij van Dams heeft uitgestoken, nogal wiedes, wat Nys daar op de Balenberg heeft kunnen klaar spelen, was hem zonder de hulp van die partij in de Provincie niet gelukt, het is meer dan een schande dat de "Groenen" dat allemaal hebben toegelaten, de natuur en de rust van de buurt om zeep hebben geholpen. Sportman Sven Nys parkeerde zijn auto ook pardoes in overtreding aan het postkantoor, ook daarmee loopt hij in het spoor van Dams die in Baal ook op de busstrook parkeerde. 

En het "Bal van de kwal"?

Bij Morsum Magnificat hebben we nooit begrepen dat Dams voor zijn Bal een rist zelfstandigen kon verplichten om publiciteit te kopen in zijn reclamefolder, wij zeggen wel "verplichten" omdat sommigen aan deze redactie hebben toegegeven dat zij dat onder lichte dwang van Dams hebben gedaan om als gevolg van de weigering publiciteit te kopen, niet uitgesloten te worden van bestellingen voor werken in Tremelo. Dams verplichtte zelfs gemeentearbeiders om een kaart voor zijn bal aan te schaffen. 

En Wittemans ?

Er wordt ook met argusogen uitgekeken of de prestaties van Nadine Van Den Berg niet doorspekt zullen worden van de hersenspinsels van de Professor W.

Artikel n° : 11-18-7233
Geplaatst : 13:59 18/11/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 19 november 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.