Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5506710
Laatste artikelen
Miljoenensteun aan verdeling gazetten door minister van Media nog verhoogd-Update1
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
Kunstwerken door verplichte wetgeving peperduur.
De mentaliteit van Joden door de bril van Morsum Magnificat.
Diependaele huichelt over positieve rol lokale besturen bij woningcontroles-MM-292-06
Asbestverwijdering : Nieuw Vlaams actieplan voor de afbouw asbest gestart in Antwerpen-NVDR
13 november 2018
Vlaamse Regering keurde voorstel van minister Schauvliege in juli 2018 goed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.431.100
Antwerpen / Rillaar 13 november 2018. 


In het achter een bouwwerf liggend Antwerps Ecohuis aan de Turnhoutsebaan 139 te Borgerhout werd maandag 12 november door Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege, samen met OVAM, het nieuwe Actieplan asbestafbouw gelanceerd. Het is de bedoeling om, zoals reeds eerder in tal van andere acties werd aangekondigd, tegen 2040 Vlaanderen Asbestveilig te maken. Deze actie kadert in een nieuwe, zoveelste campagne om het Asbestbeest te verwijderen. 

En het "Radioactief beest"?

Morsum Magnificat heeft OVAM nog maar eens een keer herinnerd aan het veel gevaarlijkere radioactief beest dat in Gyproc platen aanwezig is, maar OVAM verwijst daarvoor naar de federale regering. Daarvoor is er een uitdrukking in het Frans, les excuses sont fait pour s'en servir. Als Morsum Magnificat bij zo'n persmoment niet over andere gerelateerde onderwerpen mag spreken die van groot maatschappelijk belang zijn, moet men ons niet meer uitnodigen.

Ook arbeidsveiligheid is belangrijk.

Morsum Magnificat werd tijdens het persmoment in het Groenhuis met arbeidsonveilige situaties geconfronteerd waarvoor andere aanwezigen onvoldoende alert zijn, of erger, de ogen sluiten. Het gaat over werken voor het verwijderen van een torenkraan in opdracht van de firma D'Hulst uit Lier, waar geen PBM -helm- werd gedragen door personen die zich binnen de draaicirkel van de kraan bevonden en dan nog tijdens hijswerken!!


Morsum Magnificat heeft altijd en overal -in tegenstelling tot de aanwezigen- de ogen open voor veiligheid, dat was hier niet anders. De firma D'Hulst uit Lier werd er op aangesproken. De werf rond het "Groen" huis is een rommeltje, WASO mag er wel een kijkje gaan nemen.

Raad voor de Journalistiek -RvdJ-

Morsum Magnificat werd tijdens een gesprek met de Antwerpse Schepen van Milieu door een lid van de RvdJ lastig gevallen omdat voor interviews zogenaamd eerst de beroepsjournalisten aan bod dienden te komen, waardoor het gesprek met Nabilla Ait Daoud abrupt werd afgebroken. De RvdJ is al minstens tien jaar in de ban van Morsum Magnificat, een onderlinge rechtszaak die vijf jaar duurde heeft aan het statuut van de RvdJ niets veranderd, ze zijn nog altijd niet bij wettelijk initiatief opgericht en zijn niet onafhankelijk omdat ze via de beroepsvereniging door de Vlaamse Overheid wordt betaald! Het, als lid van de RvdJ, op een brutale manier onderbreken van een gesprek met de Schepen, is not done. 

Vroeger gebrachte artikels over dit onderwerp.

SVK Sint Niklaas en de foute verwerking van Asbest na acties OVAM.
08juli16  OVAM en de aanpak van asbest en de vervuiling van de schoolterreinen-MM-251-13 
  
Gyproc platen
28aug18  -p-Overheid informeert "het volk" niet over zeer gevaarlijke stoffen bij slopen van gebouwen 

20okt13  Afvalbeleid : Morsum Magnificat beschuldigt de -p-overheid van schuldig verzuim.  

25dec09   Containers met radioactief materiaal : Return to sender. 

01mei08   Groenen weer op sloop en strooptocht.

27apr08  Ultra links en radicaal "Groen licht" te Kontich. 
29mrt07  Rijksdienst Jaarlijkse Vakantie : Giftig en radioactief spul in de muren.

NVDR.


Chocolatier Buytaert destijds gevestigd  aan de Turnhoutsebaan met klanten uit gans Vlaanderen, in feite ook de deuren gesloten omwille van de stijgende verloedering van de Turnhoutsebaan. 

Begin jaren zeventig woonde ik aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout boven de bekende tapijtzaak Van Bouwel. De Turnhoutsebaan was een fatsoenlijke buurt met diverse standingvolle winkels, waaronder ook het atelier van de bekende chocolatier "Buytaert", familie van Danny, de nieuwslezer van VTM. Nu is de Turnhoutsebaan ingepalmd door allochtonen die respectloos en hautain over het voetpad lopen en nergens op letten, als je zelf niet uitwijkt lopen ze, recht voor zich uitkijkend, tegen u aan, k hun kinderen doen dat. De Turnhoutsebaan in Borgerhout kunnen we vergelijken met de Stalenstraat in Genk. De allochtonen willen zich hier niet aanpassen, zij dringen zich op en kijken, alsof wij de minderen zijn, op ons neer, dat hebben wij op 12 november in Borgerhout ter gelegenheid van de persconferentie mogen ervaren. 
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 

Artikel n : 11-18-7228
Geplaatst :11:44 13/11/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 14 november 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.