Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5483370
Laatste artikelen
Morsum Magnificat leert politici uit Commissie Wonen praktijk-MM-292-05
Oostende: Vredeswandeling op zondag 15 maart 2020
Politici hebben alleen oog voor hun eigen belang en niet voor het volk.
Belasting op antennes : Spieken en willekeur van de lokale besturen-update2
Zaventem en de poortjes van de federale politie: Morsum Magnificat had gelijk.
MIVB: Op 10 en 11 november wordt metroverkeer lijn 1, onderbroken.
07 november 2018
Moderniseringsprogramma van het metronet vraagt plaatsing van een spoorwissel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.423.100
Brussel/Rillaar, 06 november 2018. 

Tijdens het weekend van 10 en 11 november wordt de Brusselse metrolijn 1 onderbroken tussen de stations Merode en Stokkel, reden daarvan is de plaatsing van een spoorwissel, deze werken die kaderen in het moderniseringsprogramma van het metronet. Om de ongemakken voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken rijden er pendelbussen op het onderbroken gedeelte en twee tramlijnen worden verlengd zodat de reizigers toch op hun bestemming kunnen geraken.

Metrolijn 1 wordt stilgelegd.

De nieuwe wissel tussen de stations Merode en Montgomery maakt deel uit van het moderniseringsprogramma van het metronet en zal op termijn omleidingen vergemakkelijken in geval van een incident op het net. Om de werken uit te voeren moet het metroverkeer op lijn 1 -Weststation – Stokkel- worden stilgelegd tussen Merode en Stokkel op zaterdag 10 november van het begin van de dienst, tot zondag 11 november einde van de dienst. Dat betekent dat er die twee dagen geen metro rijdt tussen Merode en Stokkel. Bijgevolg rijden alle metro’s komende van het centrum, naar het eindpunt Herrmann-Debroux.

Pendelbussen.

De MIVB zet tijdens de onderbreking pendelbussen in tussen Merode en Stokkel. Deze pendelbussen rijden volgens dezelfde dienstregeling als de metro en stoppen aan dezelfde stations van metrolijn 1 tussen Merode en Stokkel -opgelet: de halte van de pendelbus aan Alma bevindt zich op 350 meter van het station-. De pendelbussen bedienen eveneens alle bovengrondse haltes die ze op hun traject tegenkomen -bijvoorbeeld de halte Hymans van buslijn 29 en de halte Klakkedelle van buslijn Noctis N05-. Tramlijnen 39 en 44 worden tijdens de werken verlengd tot Merode. Er is ook een bijkomend vertrek 20 minuten na het laatste gebruikelijke vertrek op buslijnen 28, 42 en 45. Bovendien zal er in de stations Merode en Montgomery MIVB-personeel aanwezig zijn om de reizigers wegwijs te maken.

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

Artikel n° : 11-18-7225
Geplaatst : 18:52 7/11/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.