Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815059
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Stellingen die omvallen een spijtig ongeval of is er meer aan de hand?-Update1
24 oktober 2018
Veiligheid daar -s-preken politici heel veel over maar de handhaving faalt grandioos, en de politie?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.407.200
Rillaar 24 oktober 2018

--- Update 1

Toeval of niet, de stelling is er vandaag 26 oktober 2018, twee dagen na ons artikel  niet meer. Journalisten kunnen hier de betreffende passage uit het KB van 31 augustus 2005 bekijken.

--- einde update 1 20:10 26/10/2018

De journalisten van de klassieke pers en dragers van het systeem moeten het KB van 31 augustus 2005 " werken op hoogten, steigers ... " Onderafdeling IV, artikel 11 maar eens goed lezen en pas dan vragen stellen aan een woordvoerder van de politie van Antwerpen die NIET spreekt met kennis van zaken. Morsum Magnificat heeft deze situatie op 25 oktober 2018 opnieuw via e-mail aan de burgemeester van Aarschot en de arbeidsinspectie gemeld, we zijn benieuwd wie zal optreden en hoe lang het nog zal duren. 

  maar in de praktijk is het heel wat anders, hier weer een voorbeeld.

Over wat er in Antwerpen is gebeurd, spreken we ons hier bij Morsum Magnificat niet uit, maar wel omtrent het feit dat de controle op de toepassing van de veiligheid een grote flop is. Met de foto -inzet- leveren we formeel bewijs daarvan. De stelling die hier wordt afgebeeld, staat daar al een jaar, vlak tegen of wellicht deels tegen de rooilijn op het openbaar domein. De hindernis is ook niet gesignaleerd. Morsum Magnificat heeft die foto reeds geruime tijd overgemaakt aan Aarschot, maar de stelling blijft er staan zoals deze op de foto te zien is. 

Politie bevoegd.

De hindernis bevindt zich wegens de rooilijn zeker een deel op het openbaar domein en de stelling voldoet duidelijk niet. Boven op de stelling bevindt zich, zittend op twee houten balken, een persoon, dit is een gevaarlijke situatie waarvoor de politie bevoegd is om vast te stellen. De Arbeidsinspectie is hier eigenlijk niet bevoegd omdat het vermoedelijk de eigenaar is die zich op de stelling bevindt. Als daar iets gebeurd zal het in de klassieke pers ook wel als een spijtig ongeval worden omschreven, maar dat zal het hier niet zijn, wl een falen van het systeem.


Heiken te Rillaar De politie is hier bevoegd om op te treden.

Artikel n : 10-7215 
Geplaatst : 21:12 24/10/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 oktober 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.