Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815069
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Parketten : Kiezen zij voortaan woonst aan de Reyerslaan?
02 oktober 2018
Woningproblemen moeten niet alleen in Gent worden aangepakt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.383.300
Rillaar / Aarschot 02 oktober 2018.  

Het is duidelijk dat de laatste tijd, parketten spontaan in actie komen nadat de Vrt mistoestanden in een van hun programma's aankaart, nu over de problemen met de woningkwaliteit in Gent. Het is duidelijk dat de parketten niet zelf hun onderwerpen kunnen bepalen maar door, in casu, de Vrt worden aangestuurd. De problemen met niet conforme woningen bestaan niet alleen in Gent, maar overal, Morsum Magnificat voert daarover al jaren onderzoek maar vindt helaas niet de tijd om haar boek TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen af te werken. 

Massale overtreding van de wetten.

Uit het onderzoek van Morsum Magnificat, die zelf betrokken is bij meer dan tweehonderd huurpogingen, blijkt dat de verhuurders hun laars lappen aan de bestaande wetten -burgerlijk wetboek en Vlaamse Wooncode-, zelfs een OCMW, zoals dat van Tremelo, ontsnapte aan een correctionele straf maar gaat zelfs dan nog verder met het verhuren van niet conforme en gevaarlijke panden, zoals de woning aan de Baalsebaan 57.

Vredegerecht, Rechtbank Eerste Aanleg.

Morsum Magnificat heeft ervaringen met het aankaarten van niet conforme woningen waarvoor zelfs door de Vrederechter en vervolgens door de Rechter in Eerste Aanleg, huurvermindering is toegestaan, maar geen van beide Rechters heeft de verhuurder verwezen naar de wetten die door het verhuren van een niet conforme woning werden overtreden. Dat het Parket van Gent nu, na één uitzending van Vrt, een onderzoek start typeert de willekeur van de Parketten en toont aan dat zij niet in staat zijn om zelf degelijke onderzoeken te doen. 


Dit is een van de steunbalken van een Frans dak die totaal rot is en afgebroken. 

OCMW's.

Een andere partij die bijvoorbeeld asielzoekers systematisch in ongeschikte panden onderbrengt zijn OCMW's, zij ontvangen zelfs een fikse premie per dag en per asielzoeker om deze onder te brengen in een woning, Morsum Magnificat heeft diverse dossiers overvol van bewijsmateriaal. De voorzitter van het OCMW van Tremelo ontsnapte -onterecht- aan een correctionele straf. 

Artikel n° : 10-7197 2/10/2018
Geplaatst op 19:04 2/10/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 03 oktober 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.