Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815143
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Energietekort en stijging prijzen: Morsum Magnificat waarschuwde al in 2001.
28 september 2018
Electrabel vulde via intercommunales de zakken van politici en dat zal "het volk" betalen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.379.400
Brussel 27 september 2018.

Electrabel was meerderheidsaandeelhouder in de gemengde intercommunales waar menig politicus zoals een Geert Versnick, allemaal financieel beter van zijn geworden. Electrabel heeft zoals dat in de wet was voorzien haar laagspanningsnetten nooit onderhouden, het gevolg daarvan is een gigantische puinhoop die "het volk" óók nog gaat betalen. Dan zijn er nog de kosten die verbonden zijn aan de decentrale energieproductie, ook dié rekening zal het volk, dat haar leiders zelf kiest, nog dienen op te hoesten.

Sjoemelsoftware.

Bij herhaling heeft Morsum Magnificat aangetoond dat onder de Open Vld ministers Moerman, Verwilghen en nu Tommelein, de energiemarkt van kwaad naar erger geëvalueerd is. De Open Vld-ers zijn kampioenen in sjoemelen, zoals het zich minstens permanent schuldig maken aan passieve corruptie, Geert Versnick is daar slechts één voorbeeld van, maar ook andere partijen zijn ziek in hetzelfde bedje, politiek is op alle fronten een zeer, zeer vuil spel. 

Elektriciteit duurder, installaties ondermaats wegens politieke zakkenvullerij.

Niemand van de "grote?" journalisten heeft de vraag gesteld hoeveel vermogen "stroom in Ampère" het Belgische hoogspanningsnet via de lijnen Massenhove - Heeze - Maseik richting Nederland en Trois- Ponts - Brumes richting Frankrijk, kan transporteren. Morsum Magnificat heeft in februari 2011 de problemen die een aantal grote verbruikers bij Elia hebben aangekaart, reeds gebracht. Elia kan niet eens het verbruik van die drie grote bedrijven over het grondgebied transporteren, de infrastructuur van het 400 kV hoogspanningsnet laat dat niet toe. Ook de gevolgen van de decentrale energieproductie die Tommelein - weer Open Vld -promoot gaat "het volk" nog veel kosten.

Gascentrales en Myrrha.

Morsum Magnificat heeft het met haar artikel van 17 augustus 2014 gehad over de STEG centrales waar we ondertussen maar weinig resultaten van gezien hebben, wat we wel weten is dat Electrabel de gigantische winsten op de productie en de transport van Elektriciteit, na aftrek van wat ze in de politici -gemeentekassen- hun zakken hebben gestopt, naar Frankrijk hebben versluisd. Op de vraag die Morsum Magnificat op 17 augustus 2014 stelde heeft Elia wijselijk nooit gereageerd. Ook de veiligheid van het Belgische elektriciteitsnet is ondermaats het land kan in een minimum van tijd zonder spanning worden gezet, maar goed dat terroristen dat niet weten.

Artikel n° 09-18-7189
Geplaatst : 19:04 28/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck 
Laatste update ( 28 september 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.