Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815090
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Hoeselt : Politie-optreden aanleiding tot klacht bij Comité P.
23 september 2018
Afrikaanse vrouw midden in de nacht in eigen woning brutaal in boeien geslagen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.374.600
Hoeselt / Rillaar 23 september 2018.

Het dateert al van begin augustus dat een Afrikaanse vrouw, Naomi, na een reeks sms berichten met haar ex man, waarvan ze al enkele jaren gescheiden is en bang is voor fysieke agressie, 's nachts om drie uur naar de politie van Bilzen -Hoeselt- Diepenbeek telefoneerde. Moet worden gezegd dat die politiezone met betrekking tot dat gezin en het bezoekrecht van de kinderen, nogal wat schrijfwerk te verwerken had. Of dat in deze interventie waarbij langs de kant van de politie wat geweld werd gebruikt, ook het geval was, is niet duidelijk.

Geboeid en in de cel gestopt.

Naomi, die alleen thuis was, werd door de twee agenten van de interventie beschuldigd van feiten die niet klopten, ze had na een reeks SMS berichten met haar ex gewoon schrik dat de man haar in het midden van de nacht zou komen opzoeken en daarom riep ze de hulp in van de politie, misschien wat voorbarig maar begrijpelijk. De politiecombi reed over het voetpad en het grasperk tot zowat tegen de voordeur van de woning en toen de agenten nog maar in de hall van de woning waren, werd Naomi al in de boeien geslagen, onder luid geschreeuw van de vrouw werd zij naar buiten gebracht en in de auto geduwd, buren waren getuige en bevestigen dat.

Geslagen en fel licht.

Naomi werd naar eigen zeggen, in de hall van haar woning geslagen en zowel bij het boeien als bij het in de cel stoppen disproportioneel aangepakt, lichte kwetsuren waren daar het gevolg van en dat werd ook die dag in AZ Vesalius te Tongeren vastgesteld. Tijdens het verblijf in de cel, bleef het felle licht branden waardoor Naomi last kreeg van de ogen en dat werd ook door een arts vastgesteld als "conjuctivale prikkeling bilateraal oogfundus", etc.


Naomi heeft aan de politieactie lichte kwetsuren, oogletsel en hoofdpijn overgehouden en stuurt deze foto via e-mail naar de redactie, de "selfie" is niet erg duidelijk.

Geen reden.

Tijdens de interventie, het boeien, wegvoeren en in de cel stoppen heeft de dame diverse keren gevraagd wat ze, behalve bellen naar de politie, verkeerd zou hebben gedaan, maar ze kreeg daarop geen antwoord, ook niet wanneer ze 's morgens rond halftien uit de cel mocht. Ze moet nog wel verhoord worden wegens ongewapende weerspannigheid, wat blijkbaar in de hall bij haar thuis gebeurde.

Korpschef.

Dirk Claes, de korpschef, kan op de zaak zelf niet in gaan maar zegt "ik ben er van overtuigd, dat onze mensen geen disproportioneel geweld gebruiken, als mensen zich bij een arrestatie verzetten, dan kan het gebeuren dat ze daardoor wat blauwe plekken oplopen, maar ik ben er gerust in en heb geen bang van een onderzoek van het Comité P." Over de verlichting in de cel legt de korpschef uit dat er twee TL lampen inderdaad blijven branden en camera's in werking zijn. Het gebeurt ook dat mensen in de cel zichzelf verwonden en dat achteraf aan de politie verwijten, daarom zijn de camera's er. 

Comité P.

Naomi plaatst in ieder geval een klacht bij het comité P., zij kan zich niet verenigen met het feit dat ze met gebruik van geweld thuis werd opgepakt, in de auto en vervolgens in de cel werd geduwd zonder dat de politie ook maar enige uitleg daarover kon/wilde geven. Ze denkt ook dat haar ex man die geboren en getogen is in Bilzen, als beroepsmilitair de politie ter plaatse goed kent.    

Artikel n° 09-18-7184
Geplaatst : 16:52 23/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck 

Laatste update ( 23 september 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.