Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5050825
Laatste artikelen
MIVB-net zondag 22 september volledig gratis.
Inspecteur Radio2 kan niet antwoorden op vragen over digitale meters.
Meldert : Wie zuivert GAW Nedermolen van kwalen?-Update1
VTM Journaliste, nieuwslezer Elke Pattyn weg bij de redactie.
Europol: 29 Arrestaties in Frankrijk en Spanje voor smokkel van immigranten.
Blauw op straat of zijn ze te veel bezig met filmpjes of spelletjes
05 september 2018
Politie en brandweer worden gepamperd omwille van de bronwaarde bij gebeurtenissen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.352.000
Brussel / Vilvoorde / Rillaar 05 september 2018

Het is tegenwoordig dagelijkse kost dat vooral de beeldpers, programma's maakt waarin de politie de hoofdrol speelt, vooral VTM is daarin een kampioen. Onlangs mocht de grote -?- journalist Faroek, exclusief, een ritje meemaken met de nieuwe Tesla, een nieuw paradepaardje van de politie te Zaventem. Gert Late Night voerde met Dana Winner ook nummertjes op waarbij de Antwerpse politie ook werd ingeschakeld. Ook Vrt pampert de politie, maar dat is evenzeer het geval met de brandweer die om de haverklap de show mag stelen in programma's, persgeil zijn ze zowel bij de brandweer als bij de politie. 

Inschakelen ordediensten.

Het is een feit dat de beroepsjournalisten -dragers van "het systeem"- hun gedragsregels richting samenwerking met de ordediensten, vooral brandweer en politie, sinds 2003 in het kader van het in de watten leggen van hun bronnen, fel bijgestuurd hebben, op pagina 3 van de deontologische code van de journalisten van 2003, geschreven door Pol Deltour, staat wel heel wat anders dan datgene wat we tegenwoordig om de haverklap zien, de brandweer en de politie worden vooral door de beeldpers gepamperd, wat de nieuwsgaring ten goede komt. De ambtenaren tippen zonder twijfel de bevriende pers bij voorvallen en dat is schending van het beroepsgeheim. 

Dirk Van Mechelen.

De eerste politicus als minister van Media die geld op tafel legde voor de journalisten, was Dirk Van Mechelen -CD&V- de beroepsvereniging van journalisten VVJ die deels Franstalig is -AVBB- is een federale materie en krijgt veel financiėle steun van de Vlaamse regering. Hoe dan ook worden journalisten via omwegen door de politiek financieel gesteund en zijn dus niet onafhankelijk. De uitgevers ontvangen ook jaarlijks 200 miljoen euro om hun producten -gazetten- bij de abonnees te brengen, ook dat is een financiėle bijdrage van de politiek aan de journalistiek waardoor opnieuw hun onafhankelijkheid in vraag is.

Schendig beroepsgeheim.

Het is onaanvaardbaar dat meneer Alloo zomaar met interventievoertuigen van de WPR op pad mag gaan en interventies meemaken en filmen, tijdens die interventies kan de journalist kennis nemen van de inhoud van de radiocommunicatie die in verband staat met de interventies, dat is van de politie zonder meer schending van het beroepsgeheim en privacyschending van de betrokken personen die geverbaliseerd worden.
 
Artikel n° 09-18-7172
Geplaatst : 16:13 5/09/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.