Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5038104
Laatste artikelen
Vlaams Belang trapt in Gent haar politiek oppositie werkjaar af-MM-287-03
Verdacht persoon melden? Pas toch maar op.
Mars op Brussel zal er, net zoals destijds de Mars op Laken, niet komen.
Arbeidsveiligheid wordt door WASO veel te weinig opgevolgd.
Megamoskee Jette: Tientallen Jettenaren gaan bezwaarschrift indienen.
Politie : Wat is verschil tussen bijklussen en zaakvoerder van een bedrijf?
08 augustus 2018
In de PZ BRT is een inspecteur al jaren zaakvoerder van een frituur. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.316.700
Brussel  / Rillaar 8 augustus 2018.

De wet op het politieambt zal worden versoepeld, politieambtenaren die met belastinggeld door de gemeenschap goed worden betaald en nog een hoop premies en van extra legale voordelen genieten, mogen binnenkort op de koop toe nog een bijberoep uitoefenen. Het moet zijn dat een job bij de politie niet vermoeiend is zodat er nog genoeg animo is om buiten de dagtaak, nog een extra job uit te voeren. Zou het kunnen dat die politieambtenaren tijdens hun dienst niet al te hard moeten werken en misschien op hun werk juist kunnen gaan uitrusten?

Al jaren zaakvoerder.

In het zwart werken is een nationale sport. Politie, brandweer en vroeger de Rijkswacht puilen uit van de zwartwerkers. In de jaren zeventig waren verschillende inspecteurs van de Antwerpse OD -opsporingen- actief als taxi chauffeur bij de maatschappij Onder Ons in Deurne. Een rijkswachter uit Vosselaar was buschauffeur en had nog vele andere, waaronder duistere, activiteiten en zo kunnen we nog wel wat door gaan. Bij de PZ BRT is een inspecteur van de drugssectie al jaren zaakvoerder van een frituur in Baal, Frank zou daarover al opmerkingen hebben gekregen, maar hij blijft sinds 24 maart 2016 toch de zaakvoerder. 

Belangenvermenging.

Hoe kan in godsnaam een flik een horecazaak uitbaten zonder, in bepaalde gevallen, zich niet schuldig te maken aan belangenvermenging? Een politieambtenaar die nog een andere bij-job heeft komt vroeg of laat voor situaties te staan waarbij zijn commerciële activiteiten primeren boven het toepassen van artikel 15 van de wet op het politieambt. We zijn hier met de politie en de politiehervorming al lang niet meer goed bezig. 

Baronieën.

De burgemeester van Aalst liet in de gazet al optekenen dat "zijn" smurfen geen café zouden mogen uitbaten, in andere gemeenten zullen wel andere voorwaarden gelden. De gemeenten worden baronieën bij het hanteren van de wet op het politieambt, kunnen we hier nog spreken van een één gemaakte of in stukken gehakte politie. Wij kennen in ieder geval échte politiemensen die gefrustreerd bij de politie - we noemen de naam van de dienst om onze bronnen te beschermen niet - zijn opgestapt.
 

Artikel n° : 08/18-7147
Geplaatst : 18:17 8/08/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 08 augustus 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.