Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4903011
Laatste artikelen
De Lijn neemt aan loket te Aalst een loopje met de privacy_Update1.
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
Tielt- Winge : Politie in de vroege uurtjes bij fietscafé Sint Anneke.
29 juli 2018
Klanten en buren blijven na nieuwe hinder verzamelen aan de klaagmuur.
 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.305.200
Tielt-Winge  / Rillaar 29 juli 2018.

Het is voor een cafébaas niet moeilijk om klanten te hebben, maar wel om ze te behouden en dat blijkt ook bij het huidige fietscafé Sint Anneke het geval te zijn. Toen Göran het café nog "Bistro" durfde te noemen, zijn we er aanvankelijk wel eens geweest, het zou "misschien" wel hebben kunnen lukken, maar koken en de ingrediënten daarvoor halen was wegens "de onemanshow " niet mogelijk en het duurde daarom niet lang. Er zou een gazettenwinkel komen, er werd daarvoor aanstalten gemaakt, Lottoreclame werd geplaatst, maar er kwam van de Press-shop niets in huis. Dan zou het een broodjeszaak worden, ook daarvoor werd met wat infrastructuur gestart, maar ook daarvan kwam er niets in huis. Als laatste zou er een "koude" bakker komen, maar ook daarvan werd niets meer vernomen. Uiteindelijk werd het café omgedoopt naar fietscafé en inderdaad fietsers zijn er af en toe ook wel te zien.


Om 02:24u staan de luidsprekers nog op het terras -cirkel-, Moeten de buren dat aanvaarden? Hoe zit het trouwens met het sociaal statuut van de nieuwe kroegbazin? De Mercedes staat daar uren op de verhoogde berm fout geparkeerd, deze is een kwartier vóór de interventie van de politie van Aarschot vertrokken, dit is trouwens niet de zone Aarschot maar Tielt-Winge. 

Onregelmatig open.

Als fietsknooppunt moet je er wel voor zorgen dat je kroeg op tijd en stond open is, maar als Sint Anneke vóór tien uur 's morgens open is, is dat een uitzondering. De laatste tijd is de kroeg zeer onregelmatig open, we zijn wel in een verlofperiode, maar een café willekeurig sluiten is niet de beste manier om klanten te houden.

Met vakantie, moet kunnen, maar ...

Begin deze week werden klanten geconfronteerd met een plotse sluiting, aanwezige klanten zouden gesommeerd zijn om hun consummatie weg te werken, anderen werden nog vlug met een drankje bediend en dan werden de rolluiken naar beneden gelaten, Göran en zijn vriendin -mag zij het café wel mee uitbaten zonder sociale regeling ?- zouden met vakantie naar een bekend plekje in de Ardennen vertrekken. We vernemen ook dat er financiële problemen zijn, dat is ons door diverse bronnen bevestigd, het is dan ook vreemd dat het café regelmatig wordt gesloten.

Politie.

Op 28 juli wordt Sint Anneke tegen het middaguur weer geopend, auto's op de verhoogde berm in overtreding geparkeerd, peuken van sigaretten en sigaren tussen het grint gedumpt, de luidsprekers -WiFi- op het terras en de lawaaihinder opnieuw gestart. In de vroege uurtjes, rond drie uur, was er ook heibel waarna de politie ter plaatse diende te komen, dat is niet de eerste keer. We vragen Göran om uitleg, maar die komt er niet. Het is in het kader van het algemeen belang, milieuschade -geluid en vervuiling- nodig dat de pers aandacht schenkt aan een dergelijke hinderlijke instelling, dreigen met "ferm proces" is intimidatie waaraan Morsum Magnificat zich niet laat vangen.

Interventie van de politie om 03:00u - als je de buren met lawaaihinder zo lang wakker houdt dan zien die dat ook.


In augustus 2017 was er ook een vechtpartij waarbij ruiten sneuvelden, het onkruid is ondertussen weg, maar nu zijn er andere problemen.

Artikel n° : 07/18-7135
Geplaatst : 15:24 29/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 30 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.