Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4903096
Laatste artikelen
De Lijn neemt aan loket te Aalst een loopje met de privacy_Update1.
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
Tomorrowland : Feestvierders mogen besproeid worden, akkers van landbouwers niet.
27 juli 2018
Vermaak gaat blijkbaar boven kostwinning van tienduizenden hardwerkende boeren. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.303.600
Boom  / Rillaar 27 juli 2018.

We weten het al lang, voor "het volk" is feestvieren het belangrijkste dat er bestaat, liefst met duizenden tezamen, zodat ze nog meer de beest kunnen uithangen. Wat er nu echter tijdens het tweede weekend van het dancefestival Tomorrowland staat te gebeuren, tart elke verbeelding. Het boerensyndicaat moet de redenering van Morsum Magnificat bijtreden.

Feestvierders wel, gewassen niet.

Iedereen weet het ondertussen, door de extreme aanhoudende hoge temperaturen werd code rood afgekondigd wat betekent dat iedereen zuinig moet zijn met water, geen tuinen sproeien, geen auto's wassen, geen kinderzwembadje vullen; alleen mens en dier mogen water gebruiken om te drinken, de rest moet wachten. Iedereen moet dus zuinig zijn met water, behalve blijkbaar de organisatoren van het dancefestival Tomorrowland. De festivalgangers van dit commercieel gekkenhuis kunnen gebruikmaken van op het terrein geïnstalleerde douches of kunnen "genieten" van vernevelaars, terwijl niémand hen verplicht om urenlang in de blakende zon te vertoeven, het is duidelijk alléén voor hun eigen vermaak.

Landbouwers.

De tienduizenden boeren die dag en nacht in de weer zijn om ervoor te zorgen dat over enkele maanden de winkelrekken gevuld zijn met voedsel, ook voor de festivalgangers, moeten maar zien hoe ze hun gewassen en vee groot krijgen want voor hen geldt de code rood wel, ze mogen hun vee drenken maar het eten van de dieren -en de mens- staat op het veld te verpieteren, voor hen geen sproeien of vernevelen. De boeren moeten 's nachts werken om hun gewassen van water te voorzien. De vele varkens- en kippenboeren of kwekers van andere landbouwdieren, zouden ook blij zijn mocht de brandweer vernevelaars in hun hokken komen zetten. De maatregelen van de regering om de droogte, eventueel, uit te roepen tot ramp zijn druppels op een -letterlijk- hete plaat. De landbouwers krijgen uitstel van betaling voor belasting en sociale lasten maar moeten deze uiteindelijk wél betalen. Waarmee? Met hun verpieterde gewassen?  

Schande met een hoofdletter.

Het is een Schande dat voor de vele duizenden "zotten" die naar het festival gaan een uitzondering wordt gemaakt en dat zij zich kunnen verkoelen met het momenteel vloeibare goud terwijl gewassen op de velden staan te verpieteren en landbouwdieren in hun stallen staan te verkommeren. Een verbod op het plaatsvinden van het festival was beter geweest, ook voor de buurtbewoners want die worden gedwongen, met deze temperaturen, ramen en deuren potdicht te houden vanwege het geluid/lawaai.

Boerensyndicaat.

We polsten bij het boerensyndicaat waar eerst een bediende zijn "eigen mening" poneerde dat ze de festivalgangers toch niet kunnen laten doodgaan, op onze reactie die niemand hen verplicht heeft om in de blakende zon te gaan staan, kon de bediende dan ook weer niets inbrengen. Voorzitter Hendrik Van Damme van het ABS begreep deze redactie heel wat beter en kan zo'n situatie ook moeilijk slikken. Zo'n festival brengt via het vertier wel goed op voor de gigantische staatsschuld van 447 mia euro.   

Artikel n° : 07/18-7132
Geplaatst : 16:20 27/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.