Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4903085
Laatste artikelen
De Lijn neemt aan loket te Aalst een loopje met de privacy_Update1.
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
Turnhout : Verhuurder neemt grove winst op elektriciteitverbruik van huurder.
26 juli 2018
Huurders met IGO kunnen dergelijk chalet niet zonder risico inkomensverlies huren. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.302.700
Oud-Turnhout  / Rillaar 26 juli 2018.

Via een verhuurkantoor biedt een eigenaar in Oud-Turnhout tegen vierhonderd euro per maand een bungalow/chalet aan dat gelegen is op het terrein van de verhuurder die er zelf ook woont. In dergelijke gevallen kunnen huurders die van een Inkomsten Garantie Ouderen -IGO- genieten, de financiële dupe worden en hun IGO verliezen. Daarom is het aangewezen dat gemeentebesturen voor de verhuring van dergelijke panden wat beter toekijken en ofwel de verhuur niet toelaten, ofwel een apart huisnummer toekennen.

Verkoop elektriciteit.

In het geval van het te huur aangeboden chalet in Oud-Turnhout, waarop zonnepanelen geďnstalleerd werden voor de woning van de eigenaar, verkoopt de eigenaar wegens het ontbreken van een afzonderlijke elektriciteitsmeter, het elektriciteitsverbruik aan zijn huurder-s- aan, aan 0,27 euro / kWh. Deze eigenaar maakt ook geen onderscheid tussen dag- en nachttarief. De Vlaamse Energiewet laat niet toe dat elektriciteit -behoudens vergunning- wordt doorverkocht. Bovendien kunnen zij met een laag inkomen -die zo'n panden zoeken- ook elektriciteit krijgen tegen een verminderd tarief dat zowel op het dag- als nachttarief wordt toegepast. Wie verminderd tarief heeft betaalt 0,154 € voor het dagtarief en 0,115 € voor nachtverbruik inclusief transportkosten. Het verbruik bij nacht voor iemand met sociaal tarief is 0,11 € hierop neem te verhuurder dus tweehonderd vijftig procent winst! Op het dagtarief van 0,15 € neemt hij nog 0,12 eurocent -180 procent- per kilowattuur winst en een verbruik van 200 kWh per maand is eerder weinig. Verhuurders "plukken" de huurders dus op alle mogelijke manieren.

Energiedecreet.

Volgens het Energiedecreet van 26 augustus 2011 Hoofdstuk III afdeling I artikel 4.3.1 mag de verhuurder niet zomaar elektriciteit verdelen / verkopen. Aan dat reglement is, zoals we dat in dit land gewend zijn, niet aflatend gesleuteld, maar doorverkopen van elektriciteit zoals hier, mag alleszins niet. 

Artikel n° : 07/18-7131
Geplaatst : 14:28 26/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.