Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4903066
Laatste artikelen
De Lijn neemt aan loket te Aalst een loopje met de privacy_Update1.
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
Tielt-Winge : Fietscafé Sint Anneke wil naar de Rechter.
22 juli 2018
Klachten over geluidsoverlast hebben relatie met de cafébaas verzuurd.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.299.000
Tielt-Winge / Rillaar 22 juli 2018.

In april 2018 kwam de uitbater van café Sint Anneke nog aankloppen bij deze redactie om hem bij te staan voor een actie tegen de eigenaar van het pand, Immo M., maar uiteindelijk liet Göran zich daarover niet meer horen. Er zijn moeilijkheden met water in de kelder, de toiletten die los staan, het stooktoestel, etc. Sinds er recent een "nieuwe vlam" opdaagde wordt er van alles en nog wat ondernomen om cliënteel te trekken, een recht maar wel een beetje binnen de perken blijven. Een cafébaas kan beter goede contacten onderhouden met de buren in plaats van er hoog boven te gaan staan. 

Lawaai.

Er werd onder meer met paletten een terras getimmerd, het is daar dat er een periode, onder meer tijdens het WK voetbal, twee grote boxen op het terras richting Tieltseweg werden geplaatst, op 15 juli 2018 was er tot 03:13u geluidsoverlast, waarmee de buren, onder meer deze redactie, niet was opgezet en Göran daarover via e-mail aansprak. Naar aanleiding daarvan komt Göran op zondagmiddag om half één aanbellen om op een nogal ostentatieve manier zijn gelijk te halen, alsof "anderen" in de fout zijn.

Meer.

Het is niet alleen de harde muziek met luidsprekers aan de voordeur richting buren, maar er is ook het hinderlijk en onwettig parkeren op de gelijkgrondse berm op een manier dat voetgangers niet meer op het voetpad kunnen en dus maar op de straat moeten. Zo wordt er ook regelmatig op de stoep, vlak voor de deur van het café, geparkeerd. Dat is niet alleen een zware verkeersovertreding, maar het zorgt er ook voor dat de steentjes op de rijbaan terecht komen, het is onbegrijpelijk dat de gemeente zo'n verharding op die plaats toe laat.

Naar de Rechter.

Op 21 juli is Göran dan opnieuw komen aanbellen om te zeggen dat hij Morsum Magnificat wegens het artikel van 16 juli 2018 een "ferm" proces gaat aandoen. Om het handelsregister van het café te kunnen openen, diende hij een beroep te doen op een derde die wel de nodige opleidingen heeft genoten, iedereen kan dat op de KBO zien, dat is publieke informatie. Göran moet, als hij in een glazen huis woont, niet met stenen naar iemand anders gooien. Ze mogen gerust hun kost verdienen maar er wel rekening mee houden dat de spelregels minimum gerespecteerd dienen te worden.   

15 juli 2018 om 03:13u was er nog lawaai, een oriënterende meting toonde aan het raam aan de overkant van de straat en binnenshuis, 75 dBA aan.

Artikel n° : 07/18-7129
Geplaatst : 14:15 22/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 26 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.