Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4903026
Laatste artikelen
De Lijn neemt aan loket te Aalst een loopje met de privacy_Update1.
Immokantoor Lissens vindt ervaringsdeskundigen in woninghuur gevaarlijk.
Aarschot : Avonturier Patrick Van Loo gaat, via Pat-EM, ABX uitbaten.
UZ-Brussel neemt gevaarlijke dame als zorgverlener in dienst.
VRT Discrimineert en viseert Vlaams Belang; dat is niets nieuws.
Elia : Marleen Vanhecke gebruikt woord "gevaarlijk" veel te ijdel-Update1
10 juli 2018
Communicatiesysteem van Elia voor sturing van de productie zeer kwetsbaar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.286.200
Brussel  / Rillaar 10 juli 2018. 

-- Update 1
Gevaarlijk ja, maar ...

Hoog- en ook laagspanning is levensgevaarlijk, maar wie in een hoogspanningsmast klimt en binnen de vier opstaande stijlen van de pyloon blijft, loopt geen risico, Marleen Vanhecke moet daarover niet gewichtig doen, heeft zij ooit een attest AVIP gehaald of ooit werken uitgevoerd aan elektrische installaties? De beste stuurlui staan aan wal en de pers moet afblijven van technische zaken waarvan ze geen kennis hebben. 

Morsum Magnificat heeft kennis van zaken.

In 1990 voerde Erik Verbeeck als " Chef de chantier " in opdracht van Fabricom werken uit aan een belangrijke hoogspanningslijn Brume - Houffalize waar Erik Verbeeck toezicht had over 160 monteurs voor werken op die lijn.  Wij bij deze redactie kunnen hier in tegenstelling tot de woordvoerster van Elia en gewezen VTM journaliste Marleen Vanhecke met kennis van zaken spreken en schrijven. 


Als Marleen Vanhecke dat attest - en veel meer - kan voorleggen zal ik met haar praten, Toen was er nog geen sprake van Elia maar de grote netten van Electrabel. 

--- einde update 1  10:33 11/07/2018

Verschillende pogingen om van Elia antwoorden op onze vragen te bekomen mislukken, nogal wiedes, k bij Elia weten woordvoerders, wars van techniek, niet om te gaan met onafhankelijke journalisten die over een degelijke technische basis beschikken en zich niet alles laten wijsmaken. Zo kreeg Marleen Vanhecke bij haar gewezen collega's journalisten van de Vrt een forum om het "Volk" nog eens te waarschuwen voor de gevaren van hoogspanning. Laagspanning is trouwens evenzeer levensgevaarlijk, idem dito met bliksem. De varkens die het beetje nog overblijvende natuur in Werchter als een stal achterlieten, hebben allemaal, mocht er boven Werchter een onweer zijn losgebarsten, grote risico's gelopen, maar het "Volk" is, verblindt door valse euforie, te dom om dat te beseffen. 

Niet gevaarlijk.

Wie in een 380 kV hoogspanningsmast tot in de top -waar de bliksemafleiders hangen- zou klimmen en zich niet buiten de vier opstaande profielen zou begeven, loopt geen enkel risico, de woordvoerster van Elia misbruikt haar gewezen journalistieke VTM bagage om onzin te vertellen. 

Zeer kwetsbaar net.

Omdat er koper wordt gestolen wil Elia het "Volk" voor haar kar spannen om, wanneer er zich personen in de omgeving van pylonen ophouden, de smurfen op te roepen. Maar Elia verzwijgt haar zeer kwetsbaar communicatiesysteem dat voor de sturing van de productie moet zorgen. Morsum Magnificat heeft einde de jaren tachtig al blootgelegd dat het systeem dat toen door Bell Telephone Mfg C werd ontwikkeld en via Dirk W. voor 200 mio Bef aan Tractebel werd verkocht, grandioos faalde. Niet de twee ingenieurs van Tractebel, Fernand L. en Pierre O. hadden dat ontdekt, maar Morsum Magnificat en daardoor mocht Erik Verbeeck later geen AVIP cursus meer volgen! Buiten het communicatiesysteem is ook de stabiliteit van vele pylonen in vraag te stellen. Controle van de -p-overheid - FOD Economie - moet Elia niet vrezen.

Politiek.

In die periode was de CCC actief en werd er gepoogd een relatief kleine pyloon voor radiocommunicatie op te blazen, de NATO mast in Houtem werd beveiligd. Roger L., toen van de Grote Netten van Electrabel, pochte in Humo dat bij hun terroristen eraan waren voor de moeite, maar ook dat klopte niet. Morsum Magnificat legde toen al aan toenmalig minister van BZ Tobback uit dat terroristen, omwille van het zwakke communicatiesysteem van Elia, de Belgische elektriciteitvoorziening binnen een kwartier plat kunnen leggen en dat is vandaag nog altijd zo. 

Artikel n : 07/18-7118
Geplaatst : 22:19 10/07/2018

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 12 juli 2018 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.