Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4435690
Laatste artikelen
Duidelijk gestoord persoon betaalde 0,01 euro om Morsum Magnificat te steunen.
Morsum Magnificat blijft bij haar voornemen om in februari 2019 te stoppen.
Antwerpse Schepen van milieu moet uitleg geven over radioactief besmet dak Sint Jacobskerk.
Asbestverwijdering : Nieuw Vlaams actieplan voor de afbouw asbest gestart in Antwerpen-NVDR
Boren in de Vlaamse ondergrond : Eenvoudig virtueel met nieuwe app-MM-281-02
Elia's woordvoerster reageert niet op vragen van Morsum Magnificat.
01 juli 2018
Ex VTM journaliste Marleen Vanhecke wars van techniek, begeeft zich op glad ijs.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.275.500
Brussel / Rillaar 01 juli 2018.   

De voorbije twee weken stelde Morsum Magnificat zich twee keer vragen over wat Elia"s woordvoerster en gewezen VTM journaliste Maarleen Vanhecke in de media brengt en zonder weerstand mag verkondigen. Alhoewel Morsum Magnificat onderbouwde en met documenten en foto's gestaafde vragen aan Elia stelde, komen er geen antwoorden. Marleen Vanhecke vindt dat we onbeleefd zijn waarmee ze spijkers op laag water zoekt om niet te moeten antwoorden. Dergelijke hautaine gewezen journalisten zijn het niet gewend om kritisch commentaar te ontvangen, een specialiteit van Morsum Magnificat.

Procedures bij werken.

Bij de herstelling na het incident te Sint Katelijne Waver is Morsum Magnificat van oordeel dat één van de vijf vitale "aarden" bij werken aan een hoogspanningslijn niet gerespecteerd werd omdat de metalen steun van de fasen zelf, niet geaard is en Elia haar zwevende aarde daaraan verbonden had. 

Koperen draden.

In het kader van diefstal van koper krijgt Marleen Vanhecke bij VRT een forum om te verkondigen dat er koper werd gestolen en dat daardoor de bliksembeveiliging van de masten in het gedrang komt. Behoudens een vergissing van de redactie ligt er tussen de bliksemafleider -de hoogste draden van de lijn- en de aarde geen afzonderlijke koperen daalleiding, de pylonen zijn onderaan aan de vier hoeken wel met de aarde verbonden met een koperen geleider van +/- 100 mm². Maar ook hier geen reactie van Elia.

Elia neemt aarding op de metalen steunen van de lijnen, maar Morsum Magnificat betwist dat die steunen écht met de aarde zijn verbonden.

Deze palen bevatten geen aarding.

Dit is een tekening van zo'n betonpaal waarin zich een 30- tal staaldraden met 2 Ton voorspanning bevinden, maar geen aardgeleider. Deze palen werden niet ontworpen voor transport van hoogspanning. 

Meer volgt in MM_ 277_01  

Artikel n° : 07/18-7112
Geplaatst : 16:00 1/07/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 02 juli 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.