Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4808736
Laatste artikelen
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
MIVB Pakt in haar jaarverslag uit met veel nieuws-Update1
Vlaams Belang slachtoffer van eigen succes?-Update1
Baal : Auto door hangjongeren gesaboteerd-Update2
12 juni 2018
Omgeving wordt al maanden geterroriseerd door hangjongeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.258.700
Baal / Rillaar 12 juni 2018.

Update 2

Baal.

Uit een reactie van een lezer op onderstaand artikel aan deze redactie vernemen we dat in tegenstelling tot wat we schrijven, de hangjongeren wel degelijk uit Baal afkomstig zijn, individuen van de bende zelfs bekend zijn. Aan de teneur reactie van de lezer kunnen we vaststellen dat de schrik voor nog meer gewelddadige acties er goed in zit en potentiële slachtoffers  er alles aan doen om een massaal interesse te creëren. De lezer noemt plaatsen waar de hangjongeren met bromfietsen samen komen en wie in hun buurt komt geïntimideerd wordt. Er zijn nog twee andere feiten bekend waar een persoon met een ketting en een plank op het hoofd werd bewerkt. De actiegroep die al driehonderd personen hebben verzameld, beogen politiek resultaat te bekomen.

Eindde update 1 19:10 14/06/2018

Update 1.
Parkheide.

Ook het tennisveld van Parkheide aan de Werchtersebaan, 1 te Tremelo kreeg bezoek van vandalen, netten werden doorgeknipt maar die schade zou ondertussen hersteld zijn vernemen we van de uitbaters. De problemen met hangjongeren zijn al langer aan de gang en het escaleert blijkbaar. Gedupeerden zetten een actiegroep op poten die al driehonderd reacties zou hebben opgeleverd, politiek gezien kan dat invloed hebben en is voer voor de oppositie, maar of een dergelijke aanpak het fundamenteel probleem zal oplossen is zeer de vraag. 

--- einde update 1 19:42 13/06/2018


Er zijn in Baal al een hele tijd problemen die door hangjongeren die niet uit Baal afkomstig zijn, worden veroorzaakt. Gisteren, maandag 12 juni 2018, werd een jongen die van de bus van De Lijn stapte blijkbaar tot thuis in het Rozendal achtervolgd. Later op de avond werd de auto van de ouders van de jongen gesaboteerd. Burgemeester Paul Dams die met vakantie is, bevestigt de feiten maar is slechts via e-mail geïnformeerd. De huidige problemen in Rozendal zouden niets te maken hebben met eerdere feiten waarover deze redactie op 17 februari 2016 een artikel bracht.

Politie.

Volgens informatie zou de politie van de BRT onder leiding van korpschef Patrick Truyens onvoldoende middelen ter beschikking krijgen, er zou zelfs sprake zijn van tegenwerking. Onlangs werd een drugsbende opgerold door de federale politie van Mechelen, waarom gebeurde dat niet door de politie van de BRT? Morsum Magnificat kreeg in haar postbus ook anonieme brieven met kritiek op de korpschef, brieven die aan het Comité P werden overgemaakt. Politie- inspecteurs zouden uit vrees voor pesterijen de wantoestanden niet durven aanklagen. 

Meer volgt  

Artikel n° : 06/18-7099
Geplaatst : 11:40 12/06/2018

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur
Laatste update ( 14 juni 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.