Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4815049
Laatste artikelen
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba.
Tremelo opnieuw door Beroepsinstantie Openbaarheid van Bestuur op de vingers getikt..
Morsum Magnificat sluit redactie in Rillaar.
Zakenkantoor uit Scherpenheuvel is geen baas over huurpand.
Steunpunt Wonen organiseert een studienamiddag rond "Sociale huisvesting in Vlaanderen".
Politierechter te Dendermonde maniakaal voor beoordeling druggebruikers.
02 juni 2018
Politie-inspecteur die getuigde nodigt advocaat uit om in bocht rechtdoor te rijden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.248.300
Dendermonde / Rillaar 02 juni 2018.

Omdat de zaak van R.D. -een vooraanstaand activist van Anonymous- ons interesseert, waren we op woensdag 30 mei 2018 met het openbaar vervoer naar Dendermonde afgezakt voor de "kleine" zitting van de Politierechtbank voorgezeten door de beruchte Politierechter Peter D'Hondt, zoon van gewezen CD&V politica Paula D'Hondt. Aanwezigen die blijkbaar al jaren voor de zittingen vaste klant zijn en Peter D'Hondt in zijn doen en laten tijdens de zittingen kunnen beoordelen, zeggen dat de woensdag zittingen kort en bondig worden afgehaspeld en niet langer dan twee uur in beslag nemen, het bleek alvast te kloppen voor de zitting van 30 mei 2018. De door het Parket gedaagde R.D. daagde niet op en werd bij verstek veroordeeld. 

Geen foto's.

Herhaalde vragen van Morsum Magnificat via de griffie en ter plaatse aan Rechter D'Hondt om vr het begin van de zitting een sfeerfoto te mogen maken, draaiden op een sisser uit. Rechter D'Hondt verwijst naar n of ander protocol dat ze met de pers zouden hebben. Aandringen heeft bij zo'n nzijdig en strak afgelijnde visie van Rechter D'Hondt geen enkele zin, iedereen die in "zijn" rechtbank verschijnt moet op de knien of zich gedragen als een lammetje en de zienswijze van de Rechter ondergaan, zelfs advocaten blijken dat te weten, zij lopen, zoals wij hebben kunnen waarnemen, op de tippen van hun tenen.

Geen opnames.

Toen wij bij het begin van de zitting ons fotomateriaal inpakten, volgde nog een mededeling van Rechter D'Hondt dat er ook geen geluidsopnamen mochten gemaakt, niemand mag dat hier, ook TVM -etc- niet klonk het op een autoritaire, hautaine wijze. Uiteraard weten wij hier bij Morsum Magnificat dat voor fotos en opnamen in de rechtbank, toelating dient gevraagd wat we voor fotos ook gedaan hebben, niet voor audio opnamen. Nogal wiedes dat Rechter DHondt zich over het eventueel opnemen z uitgesproken verbiedend opstelt, sommige uitspraken die de Rechter zich tijdens zijn betoog denkt te mogen veroorloven, zouden wel eens tegen hem gebruikt kunnen worden. Rechter D'Hondt mag Morsum Magnificat beletten om in zijn rechtszaal foto's te schieten, maar onze pen kan de Rechter niet vasthouden, we zijn de klassieke pers niet! 
 
Politie-inspecteur aan advocaat " ik nodig u uit in die bocht rechtdoor te rijden" ...

Meer volgt a.s.a.p. we zijn de gazet niet, ontvangen geen subsidies van de -p-overheid en moeten roeien met de riemen die we hebben, maar niemand houdt dan ook onze pen vast.   
 
Artikel n : 06/18-7096
Geplaatst : 12:48 2/06/2018

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.